Da clatite mini ecler budinca cumperi foi de placinta mai tari amesteci budinca si o intinzi pe foi 4 minute la frigider si ise super buna
Da. poti sa faci un chec. nu este complicat de loc.
uite aici:http://www.culinar.ro/......c-economic
:d poti sa faci budinca
iti cumperi de la magazin un pliculet pentru budinca si te uiti pe spate sa vezi cum se prepara si trebuie doar sa umbli cu aragazul...nu este greu.
sau poti sa faci clatite: ai nevoie de lapte, oua(depinde eu cred ca poti sa pui 2), faina, zahar si un pic de sare.(amestecul trebuie sa iasa ca si apa) nu trebuie sa fie tare)pe acestea le amesteci. apoi pui tigaia in care faci clatitele pe foc, pui un pic de ulei.si apoi iei cu un polonic mai mic din amestecul pe care l-ai facut si-l pui in tigaie.sa nu pui mult amestec deodata.si dupa aia verifici daca pe o parte s-o prajit si daca da le intorci pe cealalta parte. Dupa aia le umpli cu ce doresti tu( cocoa, gem, finetty).
cred ca e mai simpllu de facut budinca
eu te sugerezi sa faci budinca
succes:*
Clatite, Chec, Orez cu lapte, fursecuri... sunt simple...
sau dai o fuga pana la magazin si iti iei o cutie cu ingredientele deja facute, cele de la Dr. Oetker, ai briose, chec... nu tb decat sa mai adaugi tu lapte si eventual oua si sa le bagi la cuptor.
hai ca e usor pup si bafta
Http://www.bucatarul.ro/CarteDeBucate/Dulciuri/Retete-de-Deserturi/
sper ca vei gasi ce-ti place!
Clatite americane. Sunt foarte bune:X
Clatite americane
Ingrediente:
450g faina
2 pliculete praf de copt
Un praf mic de sare
3 oua
6 linguri cu varf zahar tos
450ml lapte
Mod de preparare:
Din aceasta compozitie mie mi-au iesit 11 pancakes. Intr-un castron mai mare, punem laptele, adaugam zaharul tos, ouale, un praf de sare si mixam totul cu mixerul pana la omogenizare.
Intr-un castronel amestecam faina cu praful de copt si adaugam acest amestec peste compozitia preparata mai inainte. Mixam din nou, de aceasta data cu blenderul vertical, pentru a obtine o compozitie cat mai fina si fara cocoloase.
Dupa ce am pregatit compozitia, incepem sa coacem clatitele. Luam o tigaie, preferabil de Teflon, o punem la incins, pe foc fara pic de ulei in ea, si luam din compozitia de clatite cate un polonic plin si turnam in mijlocul tigaii. Compozitia se va extinde singura inspre marginile tigaii, atat cat trebuie, fara sa miscam noi tigaiam, ca la clatitele clasice.
Ştiu eu o reţetă pe care o fac cam în 20 min. (Sunt nişte brioşe)
Uite reţeta:
Ingrediente:
-4 ouă
-jum. de cană de zahăr
-3 căni de făină
-1 cană de ulei
-1 cană de limonadă(dacă vrei mai acrişoare storci lămâia direct într-o cană şi nu mai pui nimic, dacă nu vrei mai acrişoare stoarce o singură lămâie în cană şi pune apă până se umple cana)
-un plic de zahăr vanilat
-un plic de praf de copt
-un plic de cacao(asta e opţional, doar dacă vrei mai poţi adăuga nişte cacao după gust)
+ o tăviţă de brioşe
Preparare:
1)Amestecă toate ingredientele într-un vas mare, până obţi un aluat omogen.
2)Unge cu ulei o tăviţă specială de brioşe şi aşeză aluatul în formele taviţei.
3)Coace brioşele câte 15 min. într-un cuptor încins dinainte la 180 de grade.
Poftă Bună!
Sper că te-am ajutat! Numai Bine!
Http://www.petitchef.ro/retete/cremes-rapid-fid-305499
Poti inlocui biscuitii cu foi:
http://1.bp.blogspot.com/......G_2507.jpg
http://www.cevabun.ro/reteta-buna-de-clatite/
La clatite le poti plia in 4 si poti adauga branza sarata, este foarte bun, sau le rulezi si adaugi dulceata sau gem.
Si la salata de fructe iei fructe la alegere( fara fructe amare, ca grapefruit, face toata salata amara:) ), amesteci bine cu coniac si scortisoara( ai grija cat pui;) ), pui in pahare si pe deasupra ornezi cu frisca, eventual lasi la racit 30 de minute.
Poti sa mai iei budinca de la Dr. Oetker si citesti pe plic cum se face.
Pofta buna!:)
Pai pot sa-ti dau niste deserturi la care te-ai descurca:
1. Longosi cu branza(poate nu vor iesi la fel de gustoase ca acelea cumparate dar cu siguranta sunt mult mai gustoase si mai ales mult mai sanatoase)
Ingrediente:500gr de faina, 25gr drojdie proaspata, 1 lingurita sare, 2 cartofi mai fierți si facuti piure, ulei, brânza, mărar, smântâna.
Cum se prepara:Se fierb cartofii. Dupa ce au fiert, se zdrobesc ca pentru piure, se lasa putin sa se raceasca dupa care adaugam faina. Dizolvam drojdia in apa calduta si turnam peste faina si cartofii si framantam cu apa calduta pana devine un aluat bun de modelat.
Lasam la dospit in loc caldut timp de 35 de minute, dupa care ungem cu ulei locul de pe masa unde o sa intindem aluatul.Luam cate putin din el si formam cate un langos cu mana unsa cu ulei. Dupa ce le-am intins le mai lasam circa 10 minute.
Punem ulei in tigaie destul ca sa pluteasca langosile, il lasam sa se incinga si dupa aceea la prajit pana se rumenesc.
*Se pot servi fie cu mujdei, fie cu branza telemea amestecata cu smantana si marar, dupa gustul fiecaruia.Atunci cand sunt gata, le poti acoperi pentru a se inmuia bine.
2.Briose cu afine
Afinele sunt un adaos delicios pentru briose. Dac nu le gasesti proaspete, ti le poti procura inghetate in supermarket.
Ingrediente:250 ml lapte de soia simplu, 50ml ulei vegetal, vanilie, 50 ml apa minerala, 2 pliculete de praf de copt, un praf de sare, 200 grame afine, 250 grame faina, patru linguri de zahar, o nuca de margarina.
Cum se prepara:Incalzeste cuptorul si pregateste o tava pentru briose.Briosele au doua straturi, unul pufos, cu afine si o crusta crocanta si dulce.Prepara crusta crocanta a brioselor amestecand nuca de margarina cu o lingura de zahar si una de faina.Pentru briose, amesteca folosind un mixer, laptele de soia cu uleiul, vanilia si apa minerala pusa incet.Adauga trei linguri de zahar, faina(amestecata cu praful de copt)pusa toata odata si un varf de cutit de sare.Amesteca usor, pana ce faina se incorporeaza si se obtine un aluat sfărâmicios.Adauga afinele bine scurse si pune aluatul in tava in 12-14 recipiente pentru briose, peste care, cu o lingurita, pune cate putin din aluatul din crusta.Nu este nevoie sa-l intinzi, se uniformizeaza singur.Nu umple formele decat pe trei sferturi, cu tot cu aluatul pentru crusta, pentru ca briosele cresc.
3.Prajitura marmorata
Pentru cei care nu au mai auzit de aceatsa prajitura tin sa va apreciez ca este ceva in genul mult cunoscutului chec.Este foarte aspectuoasa si gustoasa.
Ingrediente:
a)pentru aluat:120 gr unt, 120 gr zahar pudra, 3linguri zahar tos, 3 oua, 250 gr de faina, 1/2 pachet de praf de copt, 350 ml de lapte, 20 gr cacao.
b)pentru glazura:250 gr zahar pudra, zeama de la o lamaie.
Asa se prepara:Se freaca untul cu zaharul pudra si galbenusurile, iar separat se bat albusurile cu zaharul tos.Se amesteca usor cele doua compozitii, apoi se adauga treptat 300 ml de lapte, faina cernuta si praful de copt.Cacaua se dizolva in restul de 50 gr de lapte.
Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se toarna copozitia de lapte si cacao pe toata suprafata, cat mai uniform si se da la cuptor.
Atunci cand e gata se scoate si se lasa la racit, iar dupa aceea se glazureaza...
Glazura:am amestecat praful din plic cu cateva lingurite de apa, iar pe acea de lamaie, zaharul pufra cu zeama de lamaie(dificil rau de tot)
Daca mai vrei sa-mi spui:d
Clatite, tort de clatite...care se face foarte rapid, budinca, mere umplute ca tot este iarana:Xsucces!
Am 11ani
înghețată de ciocolată se face cu făină ouă zahăr lapte și cacao se amestecă toate după ce pun pe aragaz până se obține o cremă și aceasta se pune in congelator 12 ore