Orez cu lapte si miere sau dulceata. Orice prajitura facuta in casa... Inghetata facuta in casa. Shake-uri sau smoothie-uri facute in casa...
Iaurt cu dulceata
http://www.preparatedevis.ro/2014/10/iaurt-cu-dulceata-de-portocale.html
Inghetata de banane
http://www.preparatedevis.ro/2015/06/inghetata-de-banane.html
Iaurt cu miere si nuci
http://www.preparatedevis.ro/2015/07/iaurt-cu-miere-si-nuci.html
Smoothie cu dovleac si banane
http://www.preparatedevis.ro/2016/11/smoothie-de-dovleac-cu-banane.html
Unt de arahide
http://www.preparatedevis.ro/2016/09/unt-de-arahide.html
Prajitura inteligenta este vestita pentru modul in care dintr-un singur aluat, in timpul coacerii, rezulta 3 straturi diferite, cel din mijloc avand consistenta cremoasa. Astfel, economisesti timp si energie pe care le-ai consuma in mod obisnuit pentru a prepara o prajitura traditionala compusa din doua straturi de blat si unul de crema. Prin urmare, reteta de prajitura inteligenta este una economica. Economistesti nu doar bani, ci si timp!
INGREDIENTE
4 oua la temperatura camerei
esenta de vanilie
150 g zahar
125 g unt moale
115 g faina
500 ml lapte caldut
MOD DE PREPARARE:
1. Preincalzeste cuptorul la 160° si unge cu unt sau margarina o tava de prajituri patrata cu dimensiuni de 20/20 cm, sau una rotunda. Ai grija sa alegi o tava nu foarte mare in latime sau lungime, deoarece aluatul trebuie sa fie suficient de inalt incat sa se poata stratifica.
2. Separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile, pana cand spuma ramane pe paletele mixerului.
3. Freaca galbenusurile cu zaharul pana devin o crema usoara. Adauga untul si esenta de vanilie, continua sa amesteci pentru 1-2 minute, apoi adauga si incorporeaza faina.
4. Adauga laptele treptat, pana la omogenizare, urmat de albusurile batute, adaugate tot treptat, pe care trebuie sa le incorporezi delicat, folosind o spatula.
5. Toarna aluatul in tava de prajitura si coace-o aproximativ o ora, sau pana cand stratul superior devine auriu, iar prajitura trece testul scobitorii.
6. Orneaza prajitura cu zahar pudra.
anonim_4396 întreabă: