100 grame icre, doua felii de paine inmuiate in lapte si bine stoarse, aproximativ 200 ml ulei si zeama de lamaie dupa gust.
Eu pun icrele intr-un tifon, cam 100 gr. si le pun intr-un castron, sau o cana peste ele torn lapte si las sa se desareze, cel putin 4-5 ore.De obicei, fac asta de seara si ma apuc de facut icrele dimineata. Fac un pic de gris cu lapte, dar fara zahar, cam din 3 linguri de gris, trebuie sa fie mai tare grisul cu lapte.Pana se face grisul cu lapte si pana se raceste, scot tifonul cu icre si le las la scurs, intr-o strecuratoare. Dupa toate operatiunile ma apuc sa frec icrele, dar cu mixerul. Pun zeama de lamaie, de la inceput si frec cu ulei, pus cate un pic, la inceput.Frec cu mixerul.Este mai usor si daca sunt pielite in icre, se vor prinde de paleta si se pot indeparta f.usor.
Este o reteta usoara si vor iesi niste icre foarte placute si nu gretoase.Trebuie frecate pana se intareste compozitia, ca la maioneza.
Nu este greu deloc, am scris mai amanuntit si sa stii ca acel gris cu lapte face icrele foarte pufiase. Poti adauga si putina apa minerala, dar nu este nevoie din moment ce pui grisul cu lapte.
Spor la treaba,
Eva
anonim_4396 întreabă:
DaciaRomania întreabă: