Eu o sa-ti dau niste site-uri, de unde se ghideaza si mama mea ( si ea e innebunita dupa retetele fara calorii ).
Uite :
www.e-retete.ro/retete-cu-putine-calorii
http://www.ecuisine.ro/......ra-calorii
http://blog-feminin.blogspot.ro/2009/08/retete-cu-putine-calorii.html
Foarte interesante situri!
Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.eva.ro/......47626.html
http://optisan.ro/retete-hipocalorice.html
https://ro-ro.facebook.com/......8129319045
http://retetehipocalorice.wordpress.com/category/retete-hipocalorice/
http://www.retete-gustoase.ro/......pocalorice
http://www.fitlifeclub.vcc.ro/retete-hipocalorice.html
http://www.secretele-bucatariei.ro/tag/retete-hipocalorice
Toate cele bune.
Ciuperci umplute cu piept de pui Ingrediente:
-20 de ciuperci
-200 g de piept de pui tocat
-2 linguri de pasta de rosii
-100 g cascaval ras
-100 g masline verzi fara samburi taiate in bucatele mici
-o legatura de patrunjel
-o ceapa mica taiata marund
-2 linguri ulei de masline
-piper - sare - boia de ardei
Mod de preparare:
Spalati ciupercile, indeparteti piciorusele, apoi lasati ciupercile la uscat pe un servetel, Puneti carnea intr-un bol, adaugati patrunjel, ceapa, masline, ulei de masline, pasta de rosii si amestecati totul foarte bine. Adauga condimente(sare - piper - boia de ardei) si amestecati din nou, cum umpleti ciupercile cu amestecul pe care l-ati facut inainte si le asezati in tava de copt. Apoi puneti tava la cuptor pentru 20 de minute la foc mic. Dupa ce trec 20 de minute scoateti tava de la cuptor si adaugati si cascaval deasupra ciupercilor si puneti tava la cuptor pentru inca 5 minute. In functie de cum va plac ciupercile, le puteti tine mai mult la cuptor sau mai putin. Sper sa va placa reteta mea de azi si va doresc pofta buna!
Salată de mazăre dulce
Ingrediente:
00g de mazăre congelată
200g păstăi de mazăre tinere, tăiate pe lungime
3 inimi de salată verde, tăiate în sferturi, cu frunzele desprinse una de alta
50g de năsturel
1 mână mare de creson, frunzele deprinse de pe fir
100g de crutoane
PENTRU DRESSING
1 legătură mică de mentă, frunzele desprinse de pe fir
1 legătură mică de chives
150ml de iaurt
2 linguri de oțet din vin alb
½ lingură de zahăr
Preparare:
Pune mazărea congelată într-o strecurătoare fină mare și trece-o pe sub jeturi de apă fierbinte, până se dezgheață. Las-o să se scurgă bine.Pentru a prepara dressingul, pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau într-un blender și mixează-le până se transformă într-o pastă. Asezonează bine.Pe un platou mare, amestecă mazărea decongelată, păstăile, salata verde, năsturelul, cresonul și crutoanele. Toarnă dressingul într-un bol mic și folosește o lingură pentru a stropi salata cu el.
Supa crema de morcovi si cartofi dulci
Ingrediente:
1l apa
800 gr morcovi
1 cartof dulce
3 cartofi obisnuiti de marime medie
2 cepe
2 catei de usturoi, zdrobiti
Sare, piper
Parmezan ras pentru servit
Crackers de secara cu seminte se susan (se gasesc la Ikea)
Preparare:
Intr-o oala cu capac se pune 1l apa si se aduce la punctul de fierbere.
Intr-o oala cu capac se pune 1l apa si se aduce la punctul de fierbere.
Se taie morcovii si cartofii in bucati, iar ceapa in sferturi si se adauga in oala. Se zdrobeste usturoiul si se pune si el la fiert. Se pune capacul si se fierbe totul 15 minute sau pana cand se inmoaie cartofii si morcovii. La final se potriveste de sare si piper.
Cu ajutorul unui blender se mixeaza legumele, adaugand putin din supa in care au fiert pentru a usura mixarea. Se pune piureul rezultat inapoi in oala si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se toarna in boluri, se presara putin parmezan si se serveste cu crackers de secara
Ciocanele de curcan caramelizate la cuptor, cu garnitura de mazare si morcovi trase la tigaie.
Ingrediente:
6 pulpe de curcan
1 lingura zahar
1 lingura sare
5 catei de usturoi
0.5 lingurite piper negru macinat
0.5 pahar apa
0, 5 kg morcovi
1 conserva sau borcan mazare.
sos rosii sau bulion
Preparare:
Intr-o cratita, puneti zaharul si sarea impreuna, si lasati la caramelizat.Cand incepe sa se topeasca zaharul, amestecati putin sa nu se arda. Turnam apa si lasam pe foc mediu pana se topeste complet zaharul caramelizat. Pulpele le spalati bine si aranjati intr-o tava de cuptor peste care turnam caramelul. Presarati peste carne piper si usturoiul. Le punem la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute. Morcovii se taie cubulete si se trag la tigaie impreuna cu mazarea si sosul de rosii. Adaugam sare si piper dupa gust. Pofta Buna si funda
Desert :
- Negrese.
nu contin gluten
au putine calorii
au putini carbohidrati
sunt bogate in proteine
Ingrediente (6 portii = 12 negrese):
250 g branza de vaci (branza rocotta sau iaurtul natural reprezinta o alternativa buna. Si branza cottage poate fi folosita insa va afecta gustul)
200 g albusuri de ou, batute
1 galbenus de ou
25 g pudra de migdale/faina de migdale
20 g cacao (sau pudra de roscove)
75 g pudra proteica cu aroma de ciocolata (poti folosi si seminte de canepa, numai ca vei schimba cle mai probabil continutul proteic al retetei. Pentru aroma de ciocolata, poti adauga doua bucati de ciocolata neagra si niste indulcitor natural)
Mod de preparare:
incalzeste cuptorul la 180°C
combina toate ingredientele
adauga aceasta compozitie intr-o tava (foarte putin unsa cu ulei de gatit – eventual ulei de cocos)
lasa compozitia la copt timp de 20-25 de minute (timpul va depinde de pudra proteica aleasa)
lasa preparatul sa se raceasca si taie-l in 12 bucati.
Brioșe cu zmeură :
nu contin gluten
au putine calorii
sunt bogate in fibre alimentare
Ingrediente (15 briose):
125 g faina de cocos
6 oua
250 g iaurt natural
indulcitor (de exemplu, extract de stevia)
400 g zmeura (proaspata sau congelata)
10 g gelatina (poti folosi si agar agar – gelatina naturala)
Mod de preparare:
combina ouale, faina de cocos, iaurtul si indulcitorul (cam 2 lingurite)
toarna compozitia in forme de briose (15 portii – umple formele pana la jumate sau ¾)
lasa compozitia la copt timp de 30 de minute la 200°C
lasa briosele la racit
daca nu mai ai rabdare, le poti baga la frigider pentru a se raci mai repede.
Astea sunt două deserturi foarte bune
Dă-mi mesaj dacă vrei și alte rețete, nu neapărat deserturi. Spor la gătit!
Incearca Orez/pilaf cu salata de rosii si castraveti.
Avocado cu rosii
Paste de porumb sau paste de orez cu sos de rosii
Piure cu salata de varza rosii castraveti ardei rosii patrunjel
Buna. Poti incerca orice reteta de aici.
http://feellikecooking.ro/ciorba-de-legume/
http://feellikecooking.ro/supa-de-rosii-bloody-mary/
http://feellikecooking.ro/supa-crema-de-ardei-copti-si-sos-de-busuioc/
http://feellikecooking.ro/salata-de-castraveti-si-coriandru/
http://feellikecooking.ro/salata-de-grepfrut-si-banane-cu-sos-dulce/
http://feellikecooking.ro/......astraveti/
http://feellikecooking.ro/salata-de-fasole-verde-cu-branza-feta-si-marar/
http://feellikecooking.ro/salata-cu-galuste-de-branza-de-vaci-si-busuioc/
http://feellikecooking.ro/salata-de-fasole-verde-cu-vinegreta-de-susan/
Spor! :)
anonim_4396 întreabă:
OanaMariaIonita întreabă: