| mary a întrebat:

Stiti retete de dulciuri simple si foarte rapide? De preferat dulciuri care sa nu te solicite foarte mult.Va multumesc mult si raspunsul care se potriveste cel mai mult cererilor mele o sa primeasca fundita.

Răspuns Câştigător
| MikyMi a răspuns:

Papanasi(din branza de vaci, prajiti)

250g branza de vaci
1 ou
razatura de lamaie
30g faina
putina sare
zahar pudra si vanilina(pentru tavalit)

Se amesteca ingredientele intr-un castron, cu furculita si se omogenizeaza pasta. In carte spunea sa infainam masa si sa formam un sul din care taiem 12 bucati... Ete na, am facut guguloaie cu manutzele astea doua si le-am tavalit prin faina, am impins usor cu degetul in mijlocul lor(mi-au iesit aprox. 20 buc). Am incins tigaia, am adaugat uleiul(merge si unt topit) si le-am prajit pana la rumenire, pe ambele parti. I-am tavalit prin zahar, cat erau calzi si i-am servit goi-goluti, dar merg cu dulceata si/sau smantana. Sunt f. f. f. fragezi si se topesc pe cerul gurii, de buni ce sunt.

17 răspunsuri:
| MikyMi a răspuns:

Ingrediente

500 gr branza de vaci proaspata
100 gr zahar
2 oua
1 varf lingurita bicarbonat
1 esenta vanilie
200 gr faina
smantana
dulceata

Bucati: 10

Preparare

1. Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Puteti amesteca aluatul cu robotelul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine!
*daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina in compozitie; aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios.
2. Se pune intr-o tava adanca mult ulei la incins.
3. Se formeaza din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului. Se strapunge bila cu degetul prin centru, apoi treceti bila prin faina. Usor, mariti gaura din mijloc si aplatizati putin colacul obtinut.
4. Prajiti papanasii in uleiul incins pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute).
5. Serviti cu smantana si dulceata.

| MikyMi a răspuns:

Clatite!
Ingrediente

1 lingura de cartofi rasi
3 oua
6 linguri gris
1 pahar mere rase
100 g untura
Sare

Mod de preparare

Se amesteca cartofii cu ouale, grisul si sarea;

Se adauga merele rase si se amesteca bine;

Se unge tigaia cu un pic de untura si se infierbanta bine, se pune cate o lingura din continutul de mai sus si se prajeste pe toate partile.

| MikyMi a răspuns:

Gogosele!
Ingrediente

2 kg faina
500 g untura sau ulei
3 oua
50 g drojdie
500 g cartofi
100 g zahar pudra
30 g sare

Mod de preparare

Se spala ouale se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece;

Se cerne faina;

Se spala cartofii, se fierb in coaja, se curata de coaja si se toaca cu masina;

Se dizolva drojdia in apa calduta (circa 50 ml) si se amesteca cu putina faina, lasandu-se la dopsit 10 minute;

Maiaua de drojdie se framanta cu faina, ouale, sarea, cartofii si apa cat sa se obtina o coca de consistenta mai moale, se lasa sa dospeasca;

Se portioneaza bucati de circa 60 g, se modeleaza dandu-se forma rotunda, care apoi se aplatizeaza;

Se prajesc pe ambele parti, in untura sau ulei incins. Se scurg bine de ulei si se servesc calde, pudrate cu zahar.

| MikyMi a răspuns:

Fursecuri!

Ingrediente

1 biluta de drojdie de bere
150 ml lapte de cocos
100 gr zahar pudra
1 lingura otet alimentar
faina cat cuprinde (aprox 450 gr)
150 gr margarina sau ulei de masline
un varf de cutit de sare

Mod de preparare

Drojdia de bere se dizolva in laptele de cocos si apoi se amesteca bine cu zaharul frecat spuma cu margarina sau uleiul de masline.

Se adauga otetul si faina si se omogenizeaza foarte bine aluatul astfel obtinut.

Aluatul se imparte in bucati cat palma ca diametru care se dau la rece, la frigider, 45 minute.

Bucatile se intind cu ajutorul unui sucitor, iar foile subtiri rezultate se taie in raze, cu ajutorul unui cutit pentru pizza.

Fiecare raza se presara cu mac si se ruleaza in forma de cornulet, care se unge cu putin ulei si se presara apoi din nou cu mac.

Cornuletele formate se pun intr-o tava si se coc la cuptor, 20-25 minute, pana devin aurii si se rumenesc.

| Black_Cherry a răspuns:

Poti lua prafuri de alea la cutie cu care poti face torturi, prajituri, briose etc. ca e foarte simplu big grin pana si eu le pot face laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da.am gasit un sit unde scrie dulciure simple de pregatit, numia ca nu-mi amintesc cum se numeA.cauta retete simple pe google. imi pare rau ca nu team ajutat prea mult.am fc ce am putut.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu stiu o reteta foarte buna si simpla,,, se cheama panetone,,,, ing:3 oua, 200g zahar, jumate de pahar de ulei(de preferinta ulei de masline)dar daca nu ai poti sa pui de floarea soarelui, un pahar jumate de lapte, eu am folosit pahare de unica folosinta, 300 g faina si un praf de copt.se bat ouale cu mixerul, dupa care se pune zaharul se bat incontinuare pana devine ca o crema, se pune laptele, binenteles ca se bat mereu pana la sfarsitul ingredientelor, faina, uleiul si praful de copt.se unge o tava cu ulei si faina si se introduca la cuptor circa 30-35 min,, la 180 gr, incearca cu scobitoarea daca este facut.sa ai pofta,, este foarte bun, mie imi place sa mananc cu lapte dimineata,, kiss

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ti as i recomanda budinca este super usoara iti trebuie doar lapte 600 ml si un praf de budinca de la magazin care e 1leu deci e super usor si in 10 min maxim 15 min e gata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da. 2 linguri faina, 2 linguri zahar, un praf de copt, o cana de lapte, 2 oua, 50g drojdie, le pui toate intr-un bol si le mesteci, pana iese o crema, le pui intr-o tava in ce forme vrei tu, pana sa le dai la cuptor presara pe ele ciocolata rasa, apoi tinele la cuptor 20 de minute
sau chiar mai putin. se numesc fursecuri indiene

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Clatite

| looredanaa93 a răspuns:

Eu am gasit aici
https://deprajituri.cabanova.com

Arata foarte bine

| Ems a răspuns:

Incearca clatite cu merebig grin. Poate suna un pic ciudat dar sunt forte bune. Ingrediente: 5 mere; 2 oua; 4 linguri zahar; 100 ml lapte; faina (cam 100-150 gr.); scortisoara; ulei pentru prajit; zahar pudra (eu am folosit cumparat la plic, cu aroma de vanilie).

Se curata merele si se dau pe razatoare. Se pune zaharul peste mere si se amesteca, sa se topeasca. Se pun apoi cele 2 oua, laptele, scortisoara si faina, cat sa rezulte un aluat cam de consistenta salatei de vinete. Se pune ulei (cam de un deget in tigaie) la incins, apoi se ia din compozitia de mai sus cu lingura, si se pun clatitele la prajit. Se aplatizeaza cu lingura, sa ia forma unui snitel. Se lasa sa se rumeasca, si se scot pe un servet absorbant, sa se absoarba uleiul. Dupa ce se racesc putin, se pudreaza cu zahar pudra.

Sunt delicioase!
Sper sa-ti placahappy!

| marix_8480 a răspuns:

2cani de mere rase, 2cani faina, 2cani zahar, un vf lingurita bicarbonat stins cu lamaie sau otet esente vanilie si 4oua bati ouale cu zahar si amesteci apoi toate acele ingrediente cu o lingura. iese o pasta omogena ce o pui in tava la cuptor 40 de min. cand scoti prajitura daca ai o budinca sa faci cu lapte pui deasupra aceea crema si este gustoasa si ieftina zic eu

| fashionglamgirl a răspuns:

Eu de aici fac prajituri. E tare bun site'ul:) http://gospodini.blogspot.com/

| 3101ella a răspuns:

Pe www.reteterapide.com gasesti prajituri ce se fac fara sa folosesti cuptorul

| Maria_Ramona_Blanaru_1983 a răspuns:

Fursecuri cu cioolata
Ingrediente
120 g unt

200 g zahar

1 ou

1 esenta vanilie

bicarbonat de sodiu

200 g faina

sare

200 g ciocolata rasa

nuci prajite macinate

Mod de preparare
1.Incalziti cuptorul la min 150 de grade C.
2.Amestecati untul si zaharul pana cand acestea se omogenizeaza adaugand apoi pe rand oul, esenta de vanilie si o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu.
3.Amestecati apoi intregul continut cu faina si sarea.
4. Dupa ce s-a format aluatul adaugati nuci si ciocolata si amestecati bine.
5. Puneti aluatul in forme sau ajutandu-va de lingura formati fursecuri rotunde pe care puneti-le intr-o tava unsa cu unt la minim 5 cm unul de altul.
6.Lasati fursecurile un sfert de ora la cuptor iar dupa ce considerati ca sunt gata lasati-i sa se raceasca.
Menţiuni

Se servesc impreuna cu un pahar de lapte dupa ce s-au racit.

Timp de preparare: 1 ora 30 de minute