Tortilla spaniola
Ai nevoie de
150 ml ulei de masline
750 gr cartofi, feliati subtire (sau pai)
1 ceapa mare, taiata felii subtiri
5 oua mari, batute
sare si piper
Cum se prepara
Intr-o tigaie, incinge uleiul (pastrand 2 linguri pentru mai tarziu) adauga cartofii si ceapa si prajeste 15 minute, amestecand din cand in cand pana cand devin aurii si moi.
Bate ouale si amesteca-le cu cartofii si ceapa si asezoneaza cu suficienta sare si piper. Lasa deoparte 15 minute.
Curata tigaia. Incinge in tigaie uleiul pastrat si toarna amestecul de cartofi in tigaie. Gateste la foc mic pentru 10 minute pana cand aproape este gata. Cu grija, muta tortilla pe o farfurie intinsa, pune tigaia deasupra farfuriei si intoarce farfuria pentru ca tortilla sa ajunga din nou in tigaie, pe cealalta parte.
Pune tigaia din nou pe foc si prajeste pentru alte 5 minute sau pana cand tortilla este bine prajita pe ambele parti. Lasa sa se raceasca, taie in fasii groase si serveste.