BUna.
Ingrediente:
-1 cutie iaurt (350 g)
Apoi luati cutia de iaurt drept unitate de masura
-4 oua
-o jumatate cutie zahar
-o jumatate cutie ulei
-2 cutii faina
-1 plic praf de copt (1 lingurita)
-2 linguri miere
Pentru `umplutura` va puteti juca putin. Eu am pus samburii de la 5 nuci (putin prajiti), rahat si stafide si bucatele mici cat bobul de cafea de ciocolata de menaj.
Dar mai merg fructe congelate (afine, coacaze, zmeura), alune prajite.
Preparare:
Se freaca galbenusul cu zaharu si apoi se adauga iaurtul. Se adauga uleiul cate putin si se amesteca.Se pune mierea incalzita (nu fierbinte).
Albusul se bate spuma si se adauga la galbenus si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Adaugam praful de copt stins cu 2 lingurite de lamaie sau otet. Apoi se pune faina si umplutura si se amesteca.
Truc: eu nu am gasit forme cand mi-a venit pofta de briose si am avut foli din aluminiu si iata in poze ce am facut! Si au iesit super!
Se ia cu lingura din compozitie si se pune in forme(cate 2-3 linguri) si se dau la cuptor (30min la 180grade). Apoi eu am pudrat cu zahar dar merge si un caramel (am gasit sos gata facut) sau sos de ciocolata.
Timp Preparare: 2 h
Complexitate: medie
le-am luat de aici: http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/briose_muffins-850/ si mai este una:
Ingrediente:
2 cani de faina
1 cana de zahar
o jumatate de lingurita de sare
1 pliculet de praf de copt
1 pliculet de zahar vanilat
1 cana de lapte sau iaurt
2 oua mari
Ulei pentru tapetat tava
Hartie de copt pentru briose
Mod de preparare:
Bateti albusurile si apoi amestecati restul componentele pana la omogenizare. Ungeti tava cu ulei si tapetati-o. Adaugati hartia de copt in adanciturile tavii si apoi turnati compozitia.
Cuptorul trebuie in prealabil incins.
Briosele trebuie lasate la copt pentru aproximativ 25 minute (pana se rumenesc). Odata scoase de la cuptor trebuie lasate cateva minute sa se raceasca pana sa incercati sa le scoateti din tava.
Puteti presara zahar pudra peste ele, fulgi de ciocolata… orice.
Exista miliarde de variatiuni de la aceasta reteta (care este cea mai simpla). Practic, poti adauga cam orice in briosele tale – de la gem de orice fel si ciocolata pana la nuci, vanilie si fructe. Imaginatie sa ai! ( asta e mai simpla)
Bafta
Bybye
Briosele au reteta baza, dar as vrea sa spun ceva.nu ai sa poti face acasa briose care sa iasa pufoase, umede, spongioase. or sa iti iasa niste chestii cu gust de chec, eventual facute dintr-o reteta de chec adaptata. dar un mic truc, macar, in loc de ulei foloseste unt, nu margarina, unt.raman mai pufoase si mai umede. briosele se mai numesc si muffins sau madaleine, in cazul in care vrei sa mai cauti retete pe net http://adamache-laura.blogspot.com/2009/05/muffins-cu-whisky.html
Eu incerc retetele de pe site-ul http://gospodini.blogspot.com..am cautat briose si am gasit briose cu portocale /http://gospodini.blogspot.com/2008/03/briose-muffins-cu-portocale.html, cu prune: http://gospodini.blogspot.com/2007/11/briose-muffins-cu-prune.html si sarate : http://gospodini.blogspot.com/2008/02/briose-sarate-mozaic.html
Spor la gatit!
Am o reteta pe care am facut-o acum 2 zile si a iesit bestial, chiar peste asteptari:D.aici ai adresa http://gospodini.blogspot.com/2008/05/chocolate-chip-muffins.html. bafta
rosettethedesignerofthemasterpieces întreabă:
LisaJulie întreabă: