Si inca una:
1Kg zahar (preferabil zahar brun)
400 ml apa plata (sau apa de izvor)
150 grame unt (3 sferturi dintr-un pachet de 200 g)
2 linguri de cacao
2 plicuri de zahar vanilinat
650 grame lapte praf
200-400 grame nuci maruntite
Se pune 1 kilogram de zahar intr-un vas. Peste zahar se adauga 400 ml apa plata. Se pune vasul pe foc si se lasa sa fiarba 5 minute (din momentul in care incepe sa fiarba), timp in care se amesteca continutul vasului cu lingura de lemn.
Apoi se adauga 150 de grame de unt si se fierbe in continuare pana cand se topeste untul. Dupa aceea se pun 2 linguri de cacao si se mai fierbe 5 minute. Apoi se adauga 2 plicuri de zahar vanilinat (2 vanilii). Se amesteca cu lingura de lemn dupa care se ia vasul de pe foc (sau se stinge focul) si se va adauga, putin cate putin laptele praf. In acest timp se va amesteca cu ligura de lemn. Laptele praf se adauga pana cand ciocolata se ingroasa.
La sfarsit se adauga nuci maruntite in prealabil (sau stafide) in cantitatea preferata, care se vor amesteca cu ciocolata. Apoi ciocolata se va pune intr-o tava unsa in prealabil cu ulei si se va pastra la rece pana a doua zi.
250gr lapte praf, 500gr zahar, 100 ml apa, 50 gr unt, 2 linguri cu vf. cacao(sau cata doriti)
Se pun pe foc intr-o oala apa, zaharul, untul si cacaoa.Se lasa sa dea cateva clocote, apoi se ia de pe foc si se adauga laptele praf si se amesteca bine.Se toarna in tava si se taie in patrate egale.
Va dau o reteta din copilarie. bunica ne facea un fel de ciocolata, asa ii ziceam noi si, era foarte buna.
intr-un litru de lapte clocotit se pune 1 kg. de zahar si se amesteca continuu pe foc pina cand devine o pasta ca o smantana mai groasa, cafenie. se pot pune citeva picaturi de rom sau esenta. se toarna intr-o tava putin unsa cu unt si dupa ce se raceste se taie bastonase. credeti-ma e delicioasa.
Maddalinapunct întreabă:
anonim_4396 întreabă: