Ingrediente
1 dovleac mediu (1, 5 kg)
40 g unt
5 g rozmarin
200 g smantana
sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Dovleacul se taie in doua jumatati egale;
Se curata de seminte;
Se unge fiecare jumatate de dovleac cu unt, se potrivesc de sare si piper, se presara cu rozmarin;
Jumatatile de dovleac se unesc, apoi se invelesc cu hartie pergament sau cu folie de alumina si se introduce la cuptor timp de 1, 5 h, pana se inmoaie;
Se taie in bucati si se asezoneaza cu smantana
SAu
* 1/3 dovleac
* doua mere
* o gutuie
* o portocala
* scortisoara
* miere
Din lipsa de timp iata cum am pregatit un dovleac: il taiem in trei bucati, una am oprit o, iar restul a mers la frigider. Am taiat fructele si dovleacul in bucatele mici, le am pus pe toate intr o forma cu hartie de copt. Printre bucatile de fructe am pus stafide, scortisoara, cateva lingurite de miere si sucul de portocala. Dam forma la cuptor pentru 1/2 h. Pofta buna!
adellante întreabă: