E testata merge :X da' pui u vidine in interior cand faci aluatul bafta :X funda?
Reteta Fornetti a la maison
Timp de preparare: 20 minute
Numar portii: 72
Ingrediente: 1 pachet foietaj ( de preferat, Morărița ), 100 g cașcaval/50g vișine tartă, chimen pentru porțiile cu cașcaval/nucă de cocos pentru porțiile cu vișine.
Mod de preparare: Se lasă 45 minute să se dezghețe foietajul, apoi se întind foile. Se porționează cu ajutorul cuțitului în 6x6 pătrățele pe foaie. În colțul fiecărui pătrățel se pune cașcavalul tăiat în bucățele/vișina. Se aruncă "în ploaie" chimenul/nuca de cocos, apoi se rulează fiecare pătrățel ca la cornulețe. Se așează în tava cuptorului, neunsă, și se lasă la temperatura de 175 grade C, timp de 20 minute.
Sugestii: În lipsă de ingrediente, se taie în fâșii de 1 cm, foaia de foietaj. Se apucă de capete și se răsucește de 2-3 ori și se așează în tavă. Se presară chimen/susan semințe/nucă de cocos. Se introduce în cuptor, la temperatura de 175 grade C, timp de 15 minute.