Prajitura cu branza de vaci cu zaharina:
150 gr branza de vaci,
100 gr nuci,
2 galbenusuri,
10 gr unt, vanilie,
coaja de lamaie,
zaharina(1-2 tablete)
Nucile pisate se trec prin masina se amesteca cu branza de vaci frecata cu galbenusurile, vanilia coaja de lamiae si zaharina. Din aceasta compozitie se fac cu mana mici perisoare care se turtesc usor si se aseaza in tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se coc la foc potrivit 30-35 minut
Prajitura cu mere si zaharina:
150 gr mere,
1 ou,
20 gr smantana(o lingura)
1-2 tablete zaharina,
scortisoara dupa gust.
Se curata mere de coaja si se rad, se aseaza intr-o cratita cu putina apa si scortisoara la foc. Cand sau muiat se adauga zaharina dizolvata in 1/2 ling de apa fierbinte si se aseaza la rece.Se freaca galbenusul bine se adauga merele scurse de zeama, smantana, albusul batut spuma si se amesteca usor. Se toarna comp intr-o tava unsa cu unt si se coace 20-25 min la foc potrivit.
chec pentru diabetici
80g unt nesarat
100g zaharina
2 galbenuse
sucul unei lamai si coaja rasa
250g faina +1 praf de copt
150ml lapte 1, 5%grasime
2 albuse.
untul, zaharul si coaja de lamaie se freaca bine se adauga sucul de lamaie, faina, laptele si la final albusele spuma.se coace la foc potrivit.
prajitura la tava cu gem si iaurt
aluat: 125g unt nesarat, 90g zaharina(diabetikersüsse), 3oua, 200g faina, 50g alune nesarate, 100g iaurt, praf de copt.se amesteca toate si se coace la foc potrivit 25-30min.se lasa sa se raceasca si se unge blatul cu cateva linguri de gem pentru diabetici.
crema: 500g iaurt gros se amesteca cu 6 foi gelatina muiata conform instructiunilor de pe plic, 60g zaharina, 150g frisca.se toarta peste prajitura si se pune la rece pentru 5-6 ore.se decoreaza cu gem.
crema de lapte cu vanilie
200ml lapte(contine 8 glucide)
1ou
2 pastile zaharina
coaja de lamaie rasa
1/4 dintr-un baton de vanilie
zaharina se dzolva intr-o ceasca de lapte caldut.se bate oul cu furculita ca pentru omleta, se toarna laptele caldut peste ou si se amesteca bine.se pune coaja rasa de lamaie si vanilia.se aseaza vasul cu fundul intr-un vas cu apa si se da 30min la cuptor.
CREMA DE BANANE
Ingrediente:
200g banane
2 comprimate zaharine
250ml lapte
o bucatica baton de vanilie
Se strivesc bananele, curatate de coaja si bine coapte. Se amesteca cu vanilia pisata. Piureul se dilueaza cu laptele fiert si racit in care s-a dizolvat zaharina.
Prajituri cu ciocolata pentru diabetici:
Mod de servire : 24 bucati
Bucatarie : Americana
Fel de mincare : Desert
Ingredient principal : Ciocolata
Mod de gatire : La cuptor
Ingrediente:
130 g unt moale
200 g indulcitor artificial granulat
1/2 lingurita extract vanilie
1 ou batut
300 g faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
150 g fulgi de ciocolata
150 g alune de padure taiate
Preparare
Preincalziti cuptorul la 375 de grade F (175 grade C). Intr-un vas mediu, amestecati untul, inlocuitorul de zahar, 2 linguri de apa si vanilia pana obtineti o crema. Adaugati oul; continuati sa amestecati. Combinati separat faina, praful de copt si sarea si adaugati combinatia in crema. Amestecati si fulgii de ciocolata si alunele.
Ungeti o tava cu ulei. Luati cate o lingurita din compozitie si formati prajiturele pe tava. Coaceti in cuptorul preincalzit 10-12 minute. Lasati sa se raceasca.
Buna,
Poti gasi mai multe retete in cartea South Beach Diet. Sunt retete pentru slabit dar sunt reconadate si persoanelor care au diabet. Cartea este aici: http://www.librarie.net/carte.php?id=51368&nia=672
Cateva retete din carte (le-am gasit si aici: http://www.culinar.ro/......h-Faza-1/)
Crema de urda cu ciocolata (1 portie)
½ cana urda partial degresata
½ lingurita cacao pudra
¼ lingurita esenta de vanilie
1 pachet inlocuitor de zahar
1 pliculet de cafea instant
5 bucatele de ciocolata
Amestecati intr-un castron urda, esenta de vanilie si indulcitorul de zahar. Serviti compozitia rece, presarata cu cafea instant si garnisita cu ciocolata.
Detalii nutritionale per portie: 261 calorii, 15 g proteine, 17 g carbohidrati, 14 g grasime, 9 g grasimi saturate, 166 mg sodiu, 42 mg colesterol, 0 g fibre.
Crema de urda cu migdale (1 portie)
½ cana urda partial degresata
½ lingurita esenta de migdale
¼ lingurita esenta de vanilie
1 pachet inlocuitor de zahar
1 lingurita migdale prajite
Amestecati intr-un castron urda, esenta de migdale si indulcitorul de zahar. Serviti compozitia rece, presarata cu migdale prajite.
Detalii nutritionale per portie: 192 calorii, 15 g proteine, 8 g carbohidrati, 11 g grasime, 6 g grasimi saturate, 155 mg sodiu, 38 mg colesterol, 0 g fibre.
Crema de urda cu coaja de lamaie (1 portie)
½ cana urda partial degresata
¼ lingurita coaja rasa de lamaie
¼ lingurita esenta de vanilie
1 pachet inlocuitor de zahar
Amestecati intr-un castron urda, coaja de lamaie, esenta de vanilie si indulcitorul de zahar. Serviti compozitia rece.
Detalii nutritionale per portie: 178 calorii, 14 g proteine, 7 g carbohidrati, 10 g grasime, 6 g grasimi saturate, 155 mg sodiu, 38 mg colesterol, 0 g fibre.
anonim_4396 întreabă:
DaciaRomania întreabă: