Mama gătește mereu gras, ==foarte rău!
Nu știe ca excesul de grăsime este dăunător organismului. ==incultură!
Trebuie să mănânci normal, ca dacă mănânci „ mereu", și în prostie, te faci ca o scroafă, „ de tăiat" de crăciun!
Pe vremea lui Asasinatu ( Ceaușescu ), erau multe cărți despre alimentația rațională, și mai trebuie, sa mai fie prin biblioteci.
Trebuie sa mănânci și fructe și legume și lactate și pește și carne, și în general, de toate.
Trebuie evitate prăjelile, carnea friptă,
mâncărurile făcute la cuptor sau cu microunde sau la tigăile minune!
Cel mai bun mod de preparare al alimentelor este fierberea!,( sau crude, dacă se poate, la anumite legume, fructe și lactate!)
Prin prelucrarea alimentelor la temperaturi ridicate apar degradări termo-oxidative ale alimentelor și produse toxice!
Fierberea înseamna temperaturi sub 110 grade și nu apar degradări termo-oxidative ale alimentelor.
Ce sa fac pentru a reduce pofta de mâncare? =
=prostie, tâmpenie și evident incultură!
Nu trebuie redusă pofta de mâncare ci trebuie să mănânci alimente cu aport caloric mic ( roșii, ardei, gogoșari, castraveți, varză, conopidă, dovlecei, spanac, lobodă, ștevie, salată, lăptuci, ( verdețuri în general), etc+fructe), alături de restul alimentelor, fără să consumi în exces alimente cu aport caloric foarte mare ( slănină, carne foarte grasă, unt în exces ==margarina este toxică și trebuie exclusă din alimentație==, miez de nucă, etc).
Caută la biblioteca orașului de unde ești tu, o carte despre alimentația corectă / rațională și citește de acolo, și vei pricepe mai multe!
Vezi
http://www.idmclub.ro/continut-caloric.php
http://www.getfit.ro/......teine.html
http://www.ziare.com/articole/continut+caloric+alimente
http://www.cauta-cazare.ro/calorii.php
http://nutripedia.ro/2011/08/03/alimente-care-slabesc/
http://www.garbo.ro/articol/Sanatate/1256/Dieta-de-vara.html
http://www.sfatulmedicului.ro/......ative_6430
http://www.cevabun.ro/......r-de-baza/
http://www.carteadebucate.ro/......alorii.htm
etc
Poate nu ți-am explicat bine.
Un om cheltuiește între 2 și 3 Mcal/zi.=2000-3000 de kcal/zi, iar la oraș de cam 2000-2500 kcal/zi, iar o fata ca tine consumă cam 2, 2 Mcal/zi
O de aia de ciocolata de circa 100 de grame, ar aduce un aport caloric de 500-550 de kcal, daca s-ar asimila în totalitate. Dar nu se asimilează în totalitate, ci numai parțial.
Dacă s-ar asimila în totalitate 4 bucați de ciocolata ar fi puțin iar 5 prea mult!
Dacă asimilarea este de 50%, 8 bucați de ciocolata sunt prea puține și 10 prea multe, asta este aritmetic, ca nu mănânci, în 24 de ore numai ciocolata că ți se face rău.
Verdețurile au sub 200, majoritatea sub 100 de kcal /100 de grame.
De exemplu varza are 330 de kcal/kg, iar varza acra 250 kcal /kg, dovleceii 180 kcal/kg, spanacul 250 kcal/kg, conopida 300 kcal/kg, ardeii gras verde 250 kcal/kg, și ardei gras roșu 390 kcal/kg. Deci legumele au un aport caloric mic.
Carnea de porc grasă vine cu 3880 kcal/kg, iar untura de porc cu 9280 kcal/kg, untul 8060 kcal/kg, etc.
Deci nu trebuie sa faci foamea ci sa combini alimente cu aport caloric mare, cu altele cu aport caloric mic.
Tu nu știi ce randament ai la asimilarea alimentelor.
Tu prin alimentație trebuie sa bagi în tine mult mai mult de 2, 2 Mcal /zi, ca să se asimileze 2, 2 Mcal/zi, cat sa zic ca este consumul tău zilnic.
calorie= http://ro.wikipedia.org/wiki/Calorie
Caloria, notată cal, este o unitate de măsură pentru energie, egală cu cantitatea de căldură necesară pentru a ridica temperatura unui gram de apă, aflată la presiune atmosferică normală, de la 14, 5 la 15, 5 °C (de la 287, 65 la 288, 65 K).
1 gram de apă distilată = 1 cm3
Caloria este numită uneori calorie mică pentru a o deosebi de kilocaloria, numită și calorie mare, egală cu 1000 cal.
Caloria (cal) este o unitate de măsură tolerată a energiei termice. Această unitate a fost înlocuită în SI cu Joule.
În Sistemul Internațional, 1 calorie = 4, 1868 Joule.
Daca nu asimilezi mai e cum mai e, daca te ingrasi trebuie sa pui piciorul in prag pana nu-i prea tarziu
Depinde de metabolism.Asa.Sa stii ca femeile asimileaza mai multa grasime decat barbatii.Raportul dintre tesutul adipos si cel muscular este mai mare cu vreo 10 procente.Asta daca vrei ceva de anatomie.