De radiera nu se mai stie? O radiera moale.
Sau, carpa umezita cu detergent de vase (lichid, evident).
Da, o radieră nouă, moale și curată... după câteva linii rase tot face figuri, urmele devenind din ce în ce mai vizibile și deranjante; și la capitolul "frecare", ia mai mult timp decât o cârpă umedă cu Cif, care curăță practic imediat (vorbeam de cantități mari de creion, nu de o linie, două, așa că timpul joacă un rol esențial).
Cine a fost "meseriasul" care lasa asemenea urme pe pal melaminat?
A folosit dalta sau picamer in loc de creion?
Fiindca creionul se foloseste doar putin sui aproape invizibil, pentru insemnari de cote.
Doar atunci iti mizgaleste asa, daca nu a fost platit cum trebuie.
Iar daca semnele au fost facute de vreun copil, atunci MAMA lui este de vina, fiindca nu se da creion pe mana unui copil mic si nestiutor, fiindca se poate accidenta urat cu el! Sa frece ea, pana ce se curata!
Crezi că merge și pe lambriu? Cârpa umedă cu detergent i-a cam luat culoarea la mine
Nu știu. Încearcă pe o porțiune mică, una care nu se vede. Dar cel mai probabil trebuie șlefuit și vopsit, lăcuit la loc.
E și asta o variantă. Poți să decorezi porțiuni mai mari cu tehnica decoupage-ului sau chiar să pictezi, poate ceva abstract sau/și să-i dai un look vintage.
Spirtul cazut pe suprafata de lemn lacuita lasa in urma o pata alba.
Indepartarea acelei pete se poate face in mai multe feluri, in functie de felul si grosimea lacului aplicat.
1 - Se poate sterge cu o carpa umezita cu ulei pentru mecanisme fine, dupa care sters cu carpa moale, uscata.
2 - O alta solutie este un amestec de petrol lampantin care se dizolva parafina sau stearina.
3 - Daca spirtul a atacat in adancime stratul de lac, atunci se slefuieste cu panza unui smirghel pana la indepartare completa, dupa care se aplica (1) sau (2).
4 - Pentru redarea luciului se sterge intreaga suprafata al mobilei cu solutia (2), iar dupa uscare se freaca cu grija cu blana de miel, pana ce capata luciu.
5 - Daca pe suprafata mobilei stratul de lac este prea deteriorat, atte pana la lemn si se lacuieste din nou cu lac incolor pentru lemn, iar dupa uscare se sufla cu lac de politur. Dupa 48 ore se da luciu prin frecare usoara cu blana de miel.
Nu stau să îi dau look sau ceva.
Știi, eu sunt vrăjitoare de fel, așa că de fiecare dată când nu-mi place ceva îl transform în floare sau pisică.
Sau îl arunc, ha
Ahaa, deci dacă mă trezesc într-o dimineață pisică, știu de unde mi se trage.
Cred că în casa ta e plin de pisici și flori.
Nu e. nu le stric chiar pe toate
am ciobit o oglinda mai mare si rest am incercat sa curat dupa frate miu niste desene.
si am mai pictat deasupra unui intrerupator o pisica cu niste fluturi ca sa am la ce ma uita cand n am somn.
Sună periculos. Dar oricum, cu dizolvant, care presupun că are în conținutul său și alcool, markerul permanent se duce, iar banalul creion - nici gând.