"Mereu îl pipăi și mi se pare copt și de fapt e foarte necopt"
Di pacate, in ultimii ani toate fructele din hipermarketuri sunt crude. Asa sunt aduse, ca sa reziste la transport si la lungile perioade de depozitare. Sunt aduse de departe, se aduc cantitati enorme, ca sa nu coste mult transportul. Din acest motiv (al cruditatii) am renuntat eu la fructele lor.
Același problemă o am și eu cu bananele. Uneori le mănânc și sunt prea coapte, prea galbene, prea dulci și mi se face rău de la ele, sunt prea mari pentru mine. Alteori nu sunt destul de coapte, și sunt verzi și sunt prea mici și nu îmi ajung.
La mine nici nu se mai pune problema la banane, le mănânc cum sunt. Problema e de la creier zic eu, se fac anumite conexiuni de care sunt sigur că nu sunteți conștienți, adică automatizări, așa cum este mersul pe bicicletă, condusul sau mersul normal. Creierul practic preia anumite lucruri, cele mai multe la nivel subconștient. De aici și problema voastră cu fructele. E practic ca un robot, cu cât îi oferi o gamă mai mare de informații, cu atât va știi mai multe. Aici e vorba de experiență, la fel ca la greșeli, cu cât greșești mai mult, cu atât vei știi în viitor cauza problemelor tale și vei putea evita acele greșeli. La fructe la fel, cu cât le vei vedea mai mult pe cele coapte sau crude, cu atât vei știi mai bine care cum e. Asta e părerea mea.
Ar trebui să fiu expertă-n avocado la câți am aruncat la gunoi. Sunt imprevizibili.