Inainte de a-l spala il alegi (cat de cat) apoi il speli intr-un jet de apa rece. Apoi se gateste. Chiar acum ma duc sa fac si eu orez cu lapte.
Da trebuie spalat si daca se poate sa il lasi si cateva minute in apa sa se umfle putin....se va fierbe mai repede si rolul spalatului este ca sa observi daca are impuritati....acestea ies deasupra apei
Recomandabil este sa il speli inainte - mai ales ca nu dureaza mult sa-l treci printr-un jet de apa.
Da, trebuie sa il speli in multe multe ape, pina cand apa ramine curata. Dar nu il treci prin jet de apa ci il pui intr-un vas mare si cu apa multa, bagi mina si il amesteci bine ca si cum ai framinta. Trebuie sa fie curat cind il pui la fiert, ca sa ramana bob cu bob dupa fierbere, nu boabe lipite care seamana cu u terci. la o masura de orez se pun 3 masuri de apa, se aduce la fierbere(la foc mic) si cind e pe jumatate gata, se acopera, se trage la margine si se lasa sa se umfle 15 minute. E super bun. Sau poti sa-l pui in cuptorul cu microunde. (am invatat asta in Egypt, unde se maninca aproape la fiecare masa)
Este bine sa speli orezul nu pentru ca il cureti de ce ar mai putea fi in punga ci pentru a-l curata de praful de orez. Spalat, orezul nu se va prinde si va arata mult mai bine.