O friptura din carne de porc sau pui, pentru ca nu mancam miel, niste aperitive, oua umplute cu ton, salata de vinete, probabil o ciorba iar ca desert un tort diplomat, o prajitura cu gem de caise si bezea, cozonac, oua rosii si cam atat.
Mancaruri traditionale din carne de miel: ciorba. drob, friptura.In afara de acestea pregatesc frigarui din piept de pui, crochete de cascaval, rosii umplute cu salata de vinete, ardei kapia rosii umpluti cu urda amestecata cu ceapa verde tocata marunt si marar, pateuri cu branza sarata si pateuri cu piept de pui si ciuperci, cozonac, pasca, oua vopsite si un tort mare de mere cu multa frisca.Pregatesc mancare multa pentru ca imi vin copiii, ginerii, nurorile si nepotii.
Noi nu mancam miel asa ca :
pentru aperetiv : oua, drob de pui, tort de clatite cu carne, salata de ciuperti, rulada cu branza, salata de beuf
pentru felul principal : piept de curcan la cuptor si sarmalute
pentru desert : cozonac si pasca cu branza
Dupa interventiile atator medici la TV mielul ca aliment si-a pierdut forta de seductie in familia mea.Asa ca am schimbat meniul traditional cu unul mai putin spectaculos.In loc de drob, placinta cu carne de pasare, in loc de cozonac, pasca delicioasa.De altfel, in familia mea niciodata cozonacul nu a fost considerat un desert festiv, dupa cum nici sarmalele, si asta chiar in vremuri grele de criza.Alte preparate prezente pe masa de Pasti:oua cu salata de sfecla rosie si hrean, aperitive cu branzeturi si mezeluri, fripturi usoare, multa salata verde cu ridichi, salata se fructe. Mira
Eu de Paşte mi-am propus un meniu simplu şi relativ rapid de făcut. La noi în familie ouăle se vopsesc în vinerea neagră, aşa că o să continui tradiţia acum că am şi eu familia proprie (soţul şi un băieţel de un an jumate). Apoi sâmbătă gătesc restul: ciorbă de miel, friptură aromată de miel la cuptor, garnitura pentru friptură o să fie un pilaf de orez cu ciuperci şi legume, salată asortată din verdeţuri şi porumb dulce (asta o fac duminică înainte de a lua masa de prâz, după slujba de la biserică), iar dulce o să fac un tiramisu după o retetă găsită pe situl dvs. Cred că e de ajuns pentru o familie de trei persoane (doi jumate mai precis Vă doresc un Paşte Fericit şi Hristos a înviat!
Eu de Pasti gatesc destul de putin pentru ca mancam in deplasare, respectiv la nasi si la parinti! totusi fac in casa drob de pui cu porc (nu mancam miel pentru ca nu ne place), o fripturica de pui la cuptor si desert (de dus si la nasi si pe unde mai ajungem noi) pandispan pufos! avem la indemana si ceaiurile digestive care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa de Pasti! Sarbatori cu bine!
Pai, nu tr sa lipseasca de pe masa cozonacul, drobul, ouale rosii, salata biof alaturi de aperitiv, prajituri.
Drob, Miel la cuptor ( in fiecare an preparat altfel), desert ( intotdeauna inventata ) si restul mancam la cine mergem ca nu mancam la noi acasa in fiecare an mergem undeva Nasi, Bunici, Prieteni etc, si sa nu uitam Pasca
Eu de pasti gatesc drob de miel. Am gasit o reteta foarte interesanta aici: http://gospodini.blogspot.com/2008/05/drob-de-miel.html
Pai depinde de ce dispunem de e criza, mielu zburda, bani zbor si stomacu joaca
Pai... un aperitiv(salam, branza salata de beof, salata de vinete.), sarmale, o friptura de porc sau/si pui, si ca desert fac o crema de zahar ars si tiramisu.
Pentru ziua de paste voi face drob de miel, salata de vinete cu maioneza, ardei gras umplut cu crema de branza, ciorba de miel, friptura la cuptor de miel, curcan la tava, saramura de peste, iar ca desert cozonac, pasca, tort de branza, tort de fructe, profiterol si neaparat un tort de ciocolata!
Anul acesta: binecunoscuta pasca in loc de cozonac , prajitura iepuras in loc de prajitura alba ca zapada si voi incondeia si ouale. Doar asa..sa fac in ciuda crizei financiare. Poate se oftica si pleaca