Clatitele sunt pretextul umpluturii... pentru ca le poti umple cu orice iti ce-ti trece prin cap.
Daca vrei sa le servesti ca aperitive, le poti umple cu: branza telemea si sunca; cascaval si sunca; branza topita si sunca; ficat de pui inabusit sau facut la gratar; cartofi copti si legume coapte; spanac; branza de vaci si marar; ciuperci.
Daca vrei sa le servesti ca desert clatitele se pot umple cu: mere coapte cu zahar caramelizat; pere caramelizate; fructe din compot; banane si frisca; visine si budinca; budinca si frisca; ciocolata; nuci caramelizate; branza de vaci, zahar si stafide.
Eu nu umplu clatitele niciodata cu Finetti, le umplu cu branza de vaca in care pun zahar vanilat, rad coaja de lamaie( dupa ce am spalat-o bine)si zahar tos.
Hai sa iti spun cum faceam eu cand ma plictiseama de clasicele clatite. Uneam doua clatite adica le puneam cam in cap, in mijloc le puneam branza apoi le rulam si le bagam la cuptor.Cand le scoteam turnam peste ele smantana si mara
O bunatate
Poti face la fel si cu carnati iar pe deasupra pui ketkup
Branza(cu diferite arome nu simpla de exemplu cu : marar, lamaie coaja aia rasa) gem (amestecat cu nuci, alune, arahide), ciocolata, poti face chiar tort (adica cu frisca, creme si altele(iese bun daca pui peste frisca niste scortisoara ii da o aroma crede-ma)finetti dar tot asa cu ceva nu simpla cade cu greata asa simplu in general combinatiile merg in clatite
Cele mai bune, dupa mine, sunt cele umplute cu inghetata dar poti incerca si finetti cu banane. Pofta buna!
Am o obsesie cu frisca de ciocolata.si imi pun cu tonele! de multe ori le mamanc cu zahar brun. E supper Bun!
Branza, inghetata sau piept de pui.De fapt, poti pune orice umplutura iti place tie, nu cred ca e vreo problema :p
Cu budincă de vanilie, sunt faine reci, dacă vrei, pui şi frişcă. Sau cu pateu, atunci frigi clătitele doar pe-o parte, iar după ce le umpli le tai în două şi le treci prin pesmet şi prin ou şi le pui iar în tigae... îs bune rău, cu roşii etc.
poftă mare!
Cu dulceata Dar sa fie de visine ca nu e prea dulce. Daca ai frisca pune deasupra si apoi toarna putina ciocolata topita peste ea
Le umplu cu branza in care pun un ou zahar vanilat si lamaie rasa. le impachetez si le prajesc un pic in tigaie...la sfarsit le ung cu miere