Secrete pentru ca maioneza sa nu ti se taie: in primul rand trebuie s-o prepari dintr-un galbenus crud si unul fiert; in al doilea rand, ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei; apoi iti recomand sa pui inca de la inceput, pe langa galbenusuri si sare, o lingurita de mustar. Totul se invarte incet, intr-un singur sens, cu o lingura de lemn. Sub nicio forma nu ai voie sa invarti in toate directiile, caci se taie garantat. Se toarna uleiul cate putin si se continua mestecatul. Spre sfarsit, daca maioneza s-a ingrosat, poti sa pui putina zeama de lamaie, dupa gustul tau. Daca pui zeama de la o lamaie intreaga, s-ar putea ca maioneza sa iasa f. acra si sa nu-ti mai placa. Spor la treaba si sa-ti iasa maioneza gustoasa!
O lingura de mustar
eu multe maioneze am reparat cu o lingura de mustar
si maioneza are un gustt mai bun
acum de la inceput pun galbenusul sare si mustar apoi fac maioneza
Buna. Eu stiu ca pentru maioneza.trebuie ca ingredientele sa aiba aceeasi temperatura, preferabil cea a camerei.Pa,pa.
Stiu ca multi fac maioneza cu galbenusuri crude. Nu stiu cum o faci tu, dar ca sa nu se taie, poti pune un galbenus fiert si unul crud. In felul acesta, nu s-a taiat nici prima maioneza pe care am facut-o. Succes!
De fiecare data cand faci maioneza, pune o lingurita de mustar si cateva picaturi de zeama de lamaie. Functioneaza si nu se mai taie! Nu uita sa invarti intr-un singur sens!
Bafta!
anonim_4396 întreabă: