Timpul este foarte scurt, asta avand in vedere ca trebuie luat in calcul timpul de coacere a blatului plus ca trebuie racirea cel putin o ora.
Dar ai doua variante.
Fie cauti la cofetarie tort gata preparat, fie cumperi blat si diferite creme si il faci chiar tu.
Cumperi un blat de tort, si doua creme pentru prajituri - culori diferite
Insiropezi blatul, prepari prima crema, pui a doua crema.Pui a doilea blat insiropat. Deasupra pui frisca Ornezi cu fructe taiate felii sau ciocolata rasa!
Prajiturile cu fructe sunt cele mai bune si cele mai aspectuoase. Fructele dau culoare prajiturii, un gust aromat si in combinatie cu frisca sau ciocolata sunt irezistibile. In aceasta reteta de prajitura am incercat sa combin toate cele trei arome, fructe, ciocolata si frisca. A iesit o prajitura buna, insa nu am apucat sa mananc prea mult din ea, ca fiul meu a dat-o gata repede. Profitati si voi de fructele de sezon si nu ezitati sa preparati prajituri cu fructe. Sigur vor fi apreciate.
Ingrediente blat pentru Prajitura cu visine si crema de ciocolata
– 250 grame margarina
– 150 grame zahar pudra
– 50 ml lapte
– 250 grame faina
– 5 oua
– 1 praf de copt
– 100 grame de ciocolata neagra
– 600-700 grame de visine
Ingrediente crema de ciocolata pentru prajitura cu visine
– 250 grame de frisca (eu am folosit frisca vegetala)
– 200 grame de ciocolata neagra
– 1/2 plic de gelatina
– 100-150 grame de frisca pentru ornat
Preparare crema de ciocolata.
Prima data pregatiti crema de ciocolata, ca sa aiba timp sa se raceasca suficient de tare, astfel incat frisca sa se poate mixa bine.
Puneti frisca lichida intr-un vas si puneti vasul pe foc. Dupa ce frisca se incalzeste putin puneti si ciocolata rasa. Lasati pe foc pana ce se topeste ciocolata. Atentie, nu se lasa sa fiarba. Luati vasul de pe foc, lasati frisca sa se raceasca si apoi puneti la frigider pentru o racire mai rapida, pana preparati blatul cu visine.
Dupa ce se raceste bine, bateti frisca bine cu mixerul.
pregatire crema de ciocolata
pregatire crema de ciocolata
Apoi preparati gelatina astfel: Se pune la inmuiat in putina apa si se lasa sa se hidrateze. Apoi se pune la foc mic si se lasa pana se topeste. Se lasa sa se mai raceasca si se pune treptat peste frisca si se amesteca.
Preparare blat pentru prajitura cu visine si crema de ciocolata
Se pregatesc visinele. se spala, se scot samburii si se presara cu putin zahar si se lasa sa stea pana preparati blatul, apoi scurgeti siropul pe care il lasa visinele.
Margarina se freaca cu zaharul pudra, se adauga galbenusurile pe rand, apoi laptele.
preparare blat cu visine si ciocolata
preparare blat cu visine si ciocolata
Separat albusurile se bat spuma cu un praf de sare. In compozitia de margarina se pune treptat cam 200 grame din faina, se amesteca bine, apoi se pun albusurile, amestecand incet cu o lingura de lemn, mai mult prin rasturnare, pana la incorporarea totala.
Preparare II Prajitura cu visine si ciocolata
Preparare II Prajitura cu visine si ciocolata
Apoi se pune restul de faina amestecat cu praful de copt. Ultima data de pune ciocolata rasa.
Preparare III Prajitura cu visine si ciocolata
Preparare III Prajitura cu visine si ciocolata
Compozitia de blat de toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pun visinele si dati blatul la cuptor.
Pregatire prajitura cu visine si ciocolata
Pregatire prajitura cu visine si ciocolata
Dupa ce blatul este copt se lasa sa se raceasca complet pentru a putea pune crema. Se intinde crema de ciocolata deasupra si se da la frigider pana ce se intareste crema. Apoi se orneaza cu frisca dupa preferinta. Puteti chiar si sa puneti cateva visine de decor deasupra.
prajitura cu visine si ciocolata
prajitura cu visine si ciocolata
prajitura cu visine si crema de ciocolata
prajitura cu visine si crema de ciocolata.
P.S. Daca vrei una mai scurta si mai simpla, spune-mi
Faina alba calitate superioara 150 g un pahar
Zahar 200 g un pahar
Oua 3 buc
Mere Ionatan 4 buc sau orice alt tip de mere mai acrisoare si aromate
Unt 10 g
Pesmet alb/galben 20 g
Praf de copt 1 buc un plic de praf de copt
Pregatiti ingredientele pentru prajitura cu mere
1. spalati merele.
2.Luati o forma pentru copt, teflonata, din sticla, etc. Ungeti forma cu unt (untul nu se topeste), presarati pesmet pe fundul si peretii tavii.
3.Merele se curata si se taie bucati medii.
4.Aranjati merele uniform in forma unsa si tapetata cu pesmet.
5.Intr-un bol bateti ouale si adaugati zaharul. Le bateti bine, cu telul sau cel mai bine mixerul, pana se fac spuma.
6.Intr-un pahar amestecati bine faina cu un pliculet de praf de copt, adaugati peste ouale batute spuma.
Amestecati bine.
7.Aluatul obtinut se toarna peste mere, uniform, ca sa le acopere toata suprafata.
Nu va speriati daca se vad merele, aluatul creste foarte bine.
8.Se pune tava la cuptor, la temperatura medie, pana se rumeneste bine.
Dureaza aproximativ 20 de min la 180 de grade C.
9. Dupa ce se raceste putin, se taie cu un cutit prajitura cu mere in bucati de marimea preferata si se scoate din tava cu o paleta.
10.Ca sa fie si mai gustoasa si frumoasa, inainte de servire puteti presara prajitura cu mere cu zahar pudra vanilat.
Pofta Buna! e foarte buna! o fac aproape zilnic si este fff usor de facut
anonim_4396 întreabă:
darkgirl58 întreabă:
LisaJulie întreabă: