280 ml apa
575 gr faina
200 gr orez
30 ml lapte
2 lingurite sare
1 lingura zahar
20 gr unt
2 lingurite drojdie uscata
1 ou
uneti faina in vasul de paine, sarea, drojdia, untul moale la temperatura camerei, apa calduta, lapte si oul. Adaugati si orezul fiert scurs si bine racit. Framantati aluatul care o sa vapara lipicios la inceput si pentru asta este foarte probabil sa mai aveti nevoie de faina...vazand si facand. Framantati in jur de 10 minute si lasati o ora la crescut sau pana isi dubleaza volumul la loc cald.
Tapetati cu hartie o forma de cozonac( paine) si rupeti aluatul in sase parti egale.
Modelati fiecare bucata in forma de painica mica lunguiata de aprox 13 cm lungime.
Asezati cele sase painici una langa alta pe latime in tava pregatita.
Mai lasati sa creasca pana aluatul ajunge in margineaza de sus a tavii.
Preincalziti cuptorul la 200 grade si coaceti 30 de minute sau pana se rumeneste.
Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.lalena.ro/842-reteta-Paine-de-casa-fara-gluten-si-lactoza.html
http://www.academiadesucces.ro/......-gustoasa/
http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/paine_fara_gluten-7806/
http://www.retetecool.ro/paine-fara-gluten-cu-faina-de-orez.html
Toate cele bune.
In cuva masinii de facut paine se pun ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, apa, zaharul, sarea, faina si drojdia. Se seteaza la programul stardard de facut paine normala cu greutatea de 750 grame (cel putin asa e la masina mea).
Dureaza cam 3 ore sa se faca o paine, dar merita sa gustati cel putin o data din aceasta paine. Nu o sa va dea pe spate, dar o sa va hraniti mai sanatos si mai eficient, deoarece vitaminele si mineralele din mancare se vor digera mai bine atunci cand nu mancati paine din faina de grau.
Puteti sa tineti painea la frigider intr-o punga de plastic, altfel se va usca cam repede. De asemenea nu va indopati cu paine, ci incercati sa mancati din ce in ce mai putina. Stomacul se va miscora, astfel ca nu o sa va mai fie foame asa des, o sa mancati mai putin la o masa (deci si economie de bani) si o sa aveti mai multa energie.
Imi poti scrie ingredientele exact ca nu am masina de facut paine. fac paine din faina fara gluten, dar manual framant, si as vrea sa incerc si cu faina de orez. mersi
280 ml apa
575 gr faina
200 gr orez
30 ml lapte
2 lingurite sare
1 lingura zahar
20 gr unt
2 lingurite drojdie uscata
1 ou
uneti faina in vasul de paine, sarea, drojdia, untul moale la temperatura camerei, apa calduta, lapte si oul. Adaugati si orezul fiert scurs si bine racit. Framantati aluatul care o sa vapara lipicios la inceput si pentru asta este foarte probabil sa mai aveti nevoie de faina...vazand si facand. Framantati in jur de 10 minute si lasati o ora la crescut sau pana isi dubleaza volumul la loc cald.
Tapetati cu hartie o forma de cozonac( paine) si rupeti aluatul in sase parti egale.
Modelati fiecare bucata in forma de painica mica lunguiata de aprox 13 cm lungime.
Asezati cele sase painici una langa alta pe latime in tava pregatita.
Mai lasati sa creasca pana aluatul ajunge in margineaza de sus a tavii.
Preincalziti cuptorul la 200 grade si coaceti 30 de minute sau pana se rumeneste.