| LadyInBlack a întrebat:

Urgent! Exista vreo reteta de gogosi la care sa nu am nevoie de lapte?

5 răspunsuri:
| Hiroko a răspuns:

In loc de lapte pui apa laughing

| aLL3xandra97 a răspuns:

Dahappy Uite reteta! Ingrediente: 500 grame faina, un cubulet de drojdie (25 g.), o lingurita rasa de sare, o lingura rasa de zahar, cca. 200 ml. apa calduta.
Faina se pune intr-un vas, la mijloc se face un cuib, se pune drojdia cu lingura de zahar si apa calduta (nu rece sau fierbinte). Drojdia, zaharul si apa se amesteca in cuib pina se obtine o pasta (nu se amesteca cu toata faina, doar putina, in cuib), dupa ce s-a facut pasta se adauga faina deasupra si se lasa pina rasare (iese pasta la suprafata).
Se adauga apa calduta si se framinta o coca mai moale si se lasa la dospit, pina creste in volum (dospitul se face la cald).
Se rup bucatele, se intind un pic si se pun la prajit in baie incinsa de ulei. Atentie cand sunt gata pe o parte se intorc pe partea cealalta. Daca vrei sa le faci rotunde iei un pahar si faci forme. Sper ca te-am ajutat! happy

| tiby_5017 a răspuns:

1kg faina, 10-15 gr drojdie uscata, apa. aluat ca de paine. sunt excelente.sa ma ierti!

| Arturelus a răspuns:

Pai iti cumperi aluat special, cu drojdie...

| Flaviii_8519 a răspuns:

Ingrediente

1 portocala mare, decojita
100 gr unt de masa
jumatate de lingurita de sare
3 oua mari
ulei de masline, pentru prajit
faina cat cuprinde
3 linguri zahar brun
scortisoara praf
Mod de preparare

Stoarce foarte bine portocala intr-un recipient.

Pulpa ramasa toac-o marunt in blender si amestec-o cu sucul de la portocala, sare si unt. Pune la foc mic, amestecand.

Incorporeaza faina incet, in ploaie, pana se face un aluat cremos destul de tare. Amesteca mereu pentru evitarea cocoloaselor.

Ia vasul de pe foc si adauga oualele batute foarte bine, pana se omogenizeaza.

Formeaza din aluat, pe o farfurie intinsa tapetata cu faina (sa nu se lipeasca) mici inimioare, cu ajutorul unui aparat de spritat crema. Ai grija sa aiba faina pe ambele parti. Lasa-le 30 minute sa se intareasca putin.

Pune pe foc o friteuza cu ulei de masline, pana se incinge foarte bine. Ia inimioarele cu grija si pune-le in uleiul incins ( ai grija sa isi pastreze forma de inima).

Lasa-le pana se rumenesc (ca la gogosi) si se ridica la suprafata.

Pudreaza-le cu un amestec de zahar brun si praf de scortisoara.