Va place ce torturi am postat de Ziua Indragostitilor pe www.reteterapide.com? Imi spuneti si voi o reteta de tort sa fac, dar nu costisitoare sau pompoase care imi piere cheful numai cand citesc reteta.
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Tort baiser cu lămîie
Timp de preparare: 1 h 50 min.
Complexitate: ridicată
Ingrediente: Pentru aluat: 1 1/2 ceasca faina, 1 lingura zahar fin, 125 g unt sau margarina (taiate bucatele), 1 galbenus, 1-2 linguri apa rece.
Pentru umplutura si baiser: 1/2 ceasca zahar, 1/3 ceasca zeamil, 1 ceasca coaja rasa de lamaie, 2 lamai, 1/2 ceasca zeama de lamaie, 3 oua (separat albusuri si galbenusuri), 1 lingura unt, inca 1/2 ceasca zahar fin.
Mod de preparare: Aluatul: Se amesteca faina cu zaharul, se adauga untul si se freaca intre palme, pana ce amestecul devine sfaramicios, dupa care se incorporeaza galbenusurile si apa si se framanta un aluat mai tare. Se inveleste cu o folie de plastic si se tine o ora la rece.
Se incinge cuptorul la 220 grade C, se intinde aluatul pe o planseta infainata si se imbraca cu el o forma rotunda cu diametrul de 23 cm. Se inteapa cu furculita, se acopera cu hartie pentru copt sau folie de aluminiu, peste care se presara boabe de fasole sau de orez (ca sa-l tina drept), si se coace 15 minute. Se indeparteaza hartia si boabele si se lasa sa se raceasca.
Umplutura: Se amesteca 1/2 ceasca de zahar cu zeamilul, dupa care se adauga apa, coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie. Se pun pe foc (slab) si se lasa sa fiarba, amestecand intruna, pana ce se ingroasa. Se face focul mai mic, se lasa sa fiarba incet 2-3 minute si se pune deoparte. Intr-un castron, se bat galbenusurile, in care se incorporeaza - putin cate putin - compozitia preparata anterior (fierbinte). Se pune pe foc, se fierbe, amestecand 2-3 minute si se intinde peste aluatul copt. Baiser-ul: Se bat albusurile spuma, adaugand cate putin zahar, pana ce se intaresc bine. Se toarna baiser-ul peste umplutura, in asa fel incat s-o acopere complet. Se da tortul la cuptor si se coace 10 minute la 210 grade C, pana ce baiser-ul se rumeneste. Se lasa sa se raceasca in forma, apoi se scoate si se aseaza pe un platou.
Tort Alcazar
Tort baiser cu lămîie
Timp de preparare: 1 h 50 min.
Complexitate: ridicată
Ingrediente: Pentru aluat: 1 1/2 ceasca faina, 1 lingura zahar fin, 125 g unt sau margarina (taiate bucatele), 1 galbenus, 1-2 linguri apa rece.
Pentru umplutura si baiser: 1/2 ceasca zahar, 1/3 ceasca zeamil, 1 ceasca coaja rasa de lamaie, 2 lamai, 1/2 ceasca zeama de lamaie, 3 oua (separat albusuri si galbenusuri), 1 lingura unt, inca 1/2 ceasca zahar fin.
Mod de preparare: Aluatul: Se amesteca faina cu zaharul, se adauga untul si se freaca intre palme, pana ce amestecul devine sfaramicios, dupa care se incorporeaza galbenusurile si apa si se framanta un aluat mai tare. Se inveleste cu o folie de plastic si se tine o ora la rece.
Se incinge cuptorul la 220 grade C, se intinde aluatul pe o planseta infainata si se imbraca cu el o forma rotunda cu diametrul de 23 cm. Se inteapa cu furculita, se acopera cu hartie pentru copt sau folie de aluminiu, peste care se presara boabe de fasole sau de orez (ca sa-l tina drept), si se coace 15 minute. Se indeparteaza hartia si boabele si se lasa sa se raceasca.
Umplutura: Se amesteca 1/2 ceasca de zahar cu zeamilul, dupa care se adauga apa, coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie. Se pun pe foc (slab) si se lasa sa fiarba, amestecand intruna, pana ce se ingroasa. Se face focul mai mic, se lasa sa fiarba incet 2-3 minute si se pune deoparte. Intr-un castron, se bat galbenusurile, in care se incorporeaza - putin cate putin - compozitia preparata anterior (fierbinte). Se pune pe foc, se fierbe, amestecand 2-3 minute si se intinde peste aluatul copt. Baiser-ul: Se bat albusurile spuma, adaugand cate putin zahar, pana ce se intaresc bine. Se toarna baiser-ul peste umplutura, in asa fel incat s-o acopere complet. Se da tortul la cuptor si se coace 10 minute la 210 grade C, pana ce baiser-ul se rumeneste. Se lasa sa se raceasca in forma, apoi se scoate si se aseaza pe un platou.
Iceberg cu ciocolata
Ingrediente: Aluat: 400 g fursecuri cu ciocolata, 175 g unt.
Crema: 5 g gelatina, 175 g ciocolata alba, 2 oua, 350 g brinza de vaci, 100 g zahar, 300 ml frisca.
Pentru ornat: 50 g ciocolata, cacao.
Mod de preparare: Se pun fursecurile intr-o punga de plastic si se zdrobesc. Se amesteca cu untul moale si se pun intr-o forma dreptunghiulara (20x30cm) unsa cu putina grasime. Gelatina se moaie in apa rece 10 min. Se dizolva apoi la foc slab in 150 ml apa amestecand. Ciocolata se rupe bucati si se topeste in baie de aburi. Se lasa sa se racoreasca. Se separa ouale. Brinza de vaci se amesteca impreuna cu galbenusele si zaharul. Se inglobeaza ciocolata fluida si apoi gelatina in fir subtire. Se bat separat albusele si frisca.se amesteca in crema si se repartizeaza acesta pe blat. Se niveleaza si se da 3 ore la rece. Prajitura se orneaza cu ciocolata si cacao.
Ingrediente: Aluat: 3 oua. 125 g unt, 50 g zahar, un varf de cutit de sare, 4 linguri crema de ciocolata (Nutella), 125 g faina, o lingurita praf de copt.
Umplutura: 150 g mascarpone, 4 linguri zahar pudra, 6 linguri lapte de cocos, 4 foi de gelatine, 250 ml frisca, 100 gr. fulgi de cocos.
Ornat: 250 ml frisca, 1 lingura zahar pudra, 1 lingura praf de intarit frisca, 50 g fulgi de cocos, 100 g crema de ciocolata.
Mod de preparare: Galbenusurile, untul, zaharul, sarea si crema de ciocolata se amesteca. Faina cu praful de copt, se cerne si se amesteca cu restul. Albusul se bate spuma tare si se amesteca si el. Totul se pune intr-o forma in prealabil unsa (forma de stea) si se da cuptor pentru. cca. 45 minute la 160 grade (cuptor electric), adica foc potrivit.
Mascarpone, zaharul pudra si laptele de cocos se amesteca. Gelatina topita se amesteca in crema si se pune la rece pana cand incepe sa se faca ca un jeleu. Frisca batuta tare se amesteca cu fulgii de cocos.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.144.8.159) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro