Buna
ne place, ne place place place
"halesc: pestele sub orice forma mai ales acum in post ca se mananca peste nu conteaza...rasol/gratar/la cuptor/marinat peste sa fie
O frumoasa zi sa ai
Era scrumbie, dar nu cred ca de Dunare.
Buuuna! Gratar, la cuptor ( ambalata frumusel cu verdeata si lamaie ), marinata ( la borcan ), afumata ( pachet de la Tulcea ) Cam atat stiu.
Era scrumbie de Dunare 100%! Numai ca nu stiu provenienta exacta. Cel mai probabil fusese pescuita in Marea Neagra pentru ca pe Dunare urca numai primavara. Odata am luat scrumbie oceanica (seamana foarte bine cu cea de Dunare) si am facut-o pe gratar in speranta ca va fi ca cea de Dunare. Esec total! O diferent ca de la cer la pamint intre cele doua specii!
De cele mai multe ori eu prepar scrumbia de Dunare la gratar. Este superbuna si cea la cuptor cu verdeturi, insa mie parca imi place mai mult la gratar. Marinata si nu afumata nu am mincat. In schimb mai cumpar cind merg la Vatra Dornei pastrav afumat in cetina de brad. Ai mincat vreodata? E bestial! Daca vrei iti trimit si tie!
O singura data, cu ani in urma. Bestial, daca tin minte si acum!
Marinata se face usor, dupa reteta de hering sau macrou, doar ca mi se pare mai buuuna. Afumata este mai buna cea de la lipoveni (am inteles ca folosesc niste "buruieni" aromate de prin delta, dar cica nu dezvaluie secretul
Si daca tot am vorbit de peste cred ca maine fac, mi-a cam poftit inimioara! dar nu scrumbie, ca n-avem!
anonim_4396 întreabă: