| Claudiu193729 a întrebat:

Va rog cat mai urgent, și daca e posibil puneți și siteul in raspuns, până la cate grade pozitive (cu +), rezista o instalație care se pune de craciun,nu de alta dar am soba in casă care încălzește puțin tavanul, deși nu am pus deasupra sobei,am ocolit soba in caz de ceva sa nu pice instalația pe soba,totuși am pus instalația în apropierea sobei, se poate întâmpla ceva?

3 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Nu stim ce temperatura este "în apropierea sobei".
Daca nu se topeste plasticul din instalatie, ar trebui sa fie ok.

| Claudiu193729 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Mă refeream până la ce temperatura poate rezista instalația, nu la temperatura din apropierea sobei mă refeream, fiindcă temperatura din casa o pot afla și eu

Bula
| Bula a răspuns:

Plasticul instalatiei de craciun rezista pana la +100 grade Celsius (temperatura de fierbere al apei), cand incepe sa se inmoaie si se poate deforma (fizic).
Partea de comanda electronica (inclusiv Ledirile) rezista pana la 60-70 grade Celsius, peste care se pot arde.
Pericol mai mare este daca instalatia este in apropiere de instalatia de gaz (distanta mai mica de 1m) si exista scurgere de gaze. In acest caz, orice scanteie mica poate aprinde gazul (ca si la brichete), urmand o explozie si/sau incendiu!