De ce neaparat cu gris? E de preferat sa nu pui gris. Este mult mai buna.
Icrele se curata mai intai de pielite. Se pun intr-un castron destul de adanc, cu putina sare. Cu o lingura de lemn, incepi sa le amesteci usor. Mai apar pielite si le scoti una cate una. Apoi incepi sa torni cate putin ulei, amestecand continuu IN ACELASI SENS. Cand s-a incorporat uleiul, mai pui putin...si tot asa pana cand se deschid la culoare si cresc in volum de 5-6 ori. La urma, pui zeama de lamaie, tot cate putina si tot amestecand continuu.
Grisul le sporeste, dar le altereaza gustul. Nu le impiedica sa se taie. Eu nu le fac niciodata cu mixerul. Imi ies mai bine cu lingura DE LEMN.
Eu iti dau reteta pe care o folosesc si este de succes.
Cantitatile sunt cam dupa posibilitati si indemanarea de a le combina.
In primul rand icrele se pun la desarat, cel putin 4 ore.Eu pun se seara.Se pun icrele intr-un tifon, cam 100-150 gr., se leaga cu ata tifonul ca sa nu se imprastie icrele si se introduc intr-o cana si se acopera cu lapte.
Dupa ce a iesit sarea, care este in exces se pune tifonul cu icre intr-o strecuratoare sa se scurga tot laptele ramas.
Intre timp, din 3-4 lunguri, rase, de gris, se face un gris cu lapte mai taricel.Pana se raceste grisul cu lapte se scurge si excesul de lapte din tifon.
Pui intr-un castron, sau recipient special, icrele cu grisul fiert si racit, adaugi zeama de lamai, le omogenizezi, cu mixerul, si incepi sa pui cate putin ulei, la inceput.Pe urma cand vezi ca s-a legat si merge bine, poti adauga o cantitate mai mare de ulei.
La urma gusti si daca este nevoie mai potrivesti de sare, lamai, dupa gust.
Garantat este o reteta buna, pufoasa si placuta la gust.
Grisul se adauga nu numai pentru a spori icrele, dar mai taie din gustul gretos.
Daca amesteci cu mixerul, pielitele de pe icre se vor lipi de paleta mixerului.
Daca faci icrele, te rog sa-mi trimiti un email, ca sa stiu care este parerea ta.
Pofta buna,
Eva
Parerea mea ca nu sunt atit de bine mai bine cu ceapa dar ceapa o dai prin razatoare si o pui in apa rece apoi storci ceapa pui putina zeama de lamiie si apoi amesteci cu icrele batute cu ulei. este f bine pentru ca nu mai este asa iute si ii mai ia din miros incearca si o sa imi dai dreptate
Salata de icre:
•100 g de icre (sărate), 2 linguri de griş, o ceapă, 50 ml ulei, zeamă de lămâie (după gust).
•Grişul se fierbe cu apă (în maniera de la griş cu lapte). Se dă deoparte. Icrele sărate se pun într-un tifon triplu şi se cufundă într-un vas cu apă rece, unde se lasă cam 2 ore, schimbând apa din vas la o jumătate de oră. Se scot apoi din tifon şi se pun într-un castronel, unde punem şi grişul fiert iar peste acestea se adaugă ceapa tăiată foarte fin sau rasă. Se amestecă bine, adăugându-se uleiul ca la maioneză şi zeama de lămâie. Când compoziţia este bine amestecată, se aranjează pe un platou şi se ornează cu măsline şi frunze de pătrunjel.
Eu asa o pregateas mereu: 2, 3 linguri de gris, amestecate cu cca 200 ml apa(le amestec la rece)le pun pe foc si amestec continuu pana fierbe(face basicute ca la mamaliga) il dau deoparte si-l lasa la racit. Intr-un bol inalt din plastic, pun grisul fiert, 50 gr icre, zeama de la o jumatate de lamaie, o jumatate de ceapa, taiata solzisori si cca 100 ml ulei(sau un pic mai putin) si bag mixerul vertical. Intr-un minut sunt gata. Pofta buna!
angy77 întreabă:
User252426 întreabă:
Radu132ysys întreabă: