| DeliaaaMary a întrebat:

Va rog frumos sa imi spuneti cat mai multe creme pentru tort. Nu vreau sa fie asa de complicate daca se poate, iar daca stiti cu mascarpone ceva creme va rog sa imi spuneti si mie! Ma multumesc mult!

Răspuns Câştigător
| Dennycool99 a răspuns:

Iti trebuie:

* 500 g mascarpone
* 6 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
* 2 plicuri de gelatina
* 250 ml frisca lichida
* 50 g stafide
* 1 ceasca rom (sau orice tarie la alegere)

Pregatesti asa:

1. Gelatina se inmoaie intr-o ceasca cu apa, apoi se pune la foc mic amestecand mereu pana se dizolva, dar cu mare grija sa nu fiarba pentru ca isi pierde proprietatile.
2. Intr-un vas pentru mixer se pune crema mascarpone, zaharul pudra, frisca lichida si gelatina si se amesteca la viteza medie 5 minute, apoi se adauga stafidele tinute in prealabil in alcool.
3. Se da la rece inainte de servire.
4. Se poate servi si ca atare sau se poate folosi pentru tort sau prajitura cu fructe. Pofta buna!

5 răspunsuri:
| claudiea79 a răspuns:

Faci un pandispan il lasi sa raceasca apoi il tai in 2 si faci crema de lamiie si o pui inauntru Crema

- 1 pahar zahar
- 1 pahar apa
- coaja de la o lamaie
- zeama de la 2 lamai mai maricele
- 1 lingura faina
- 1 ou
- 1 lingura margarina sau ulei

Se amesteca toate ingredientele si se amesteca pe foc potrivit pana se ingroasa.
Dupa ce s-a racit blatul se taie pe lungime in doua si se pune crema intre cele doua blaturi formate.
In cazul meu blatul era deja sectionat in trei(pentru tort) si am folosit cantitatile duble pentru crema. Am pus crema intre cele 3 blaturi si mi-a mai ramas putina crema pe care am pus-o deasupra. Nici n-am mai avut rabdare sa o mai bag la frigider... daca tava cu pandispan este mare se dubleaza cantitatile pentru crema de lamiie. se poate folosi si la tort. poti sa pui si ananas la tort

| Dennycool99 a răspuns:

Inca Ceva:

Crema cu Mascarpone

Timp de preparare:
15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
250gr.ciocolata cu lapte
250gr.brnaza Mascarpone

Mod de preparare: Se topeste ciocolata pe bain-marie sau la cuptorul cu microunde(eu am topit-o la microunde)si se amesteca cu branza Mascarpone pana la omogenizare.Se lasa sa se raceasca apoi se baga la frigider pentru 10-15 minute, dar nu mai mult pentru ca se intareste prea tare.Se foloseste la umplerea torturilor sau prajiturilor.Este o crema foarte buna, foarte fina.