Tiramisu ( reteta frantuzeasca):
-150 ml cafea concentrata ( facuta din cafea macinata si strecurata)
-225 g mascarpone
-25 g zahar pudra
-300 ml frisca ( cea mai buna mi se pare Hulala, cea lichida)
-3 linguri de lichior de cafea
-120 g piscoturi
-ciocolata neagra rasa
-cacao
Mod de preparare:
Se bate branza mascarpone cu zaharul timp de cateva minute. Se adauga 2 linguri de cafea rece, se amesteca.
Separat, se bate frisca, se adauga 1 lingura de lichior de cafea. Se adauga treptat frisca in amestecul de mascarpone. ( Indicat este sa folosesti mixerul).
Se varsa restul de cafea intr-un vas si se amesteca cu restul de lichior. Se scalda biscuitii in acest amestec de cafea ( nu ii insiropa prea tare pentru ca oricum se vor mai inmuia si de la crema). Intr-o tava inalta se pune un strat de biscuiti insiropati, unul de crema, unul de biscuiti si tot asa pana se umplt tava.
Se pastreaza la frigider timp de 4 ore cel putin ( sau chiar o noapte). Inainte de servire se rade ciocolata neagra si se presara cacaoa.
Buna!
TIRAMISU-Reteta originala italiana, de la mamica mea din Italia
8 galbenusuri, 120 g de zahar, 120 ml vin de Marsala/Lacrima lui Ovidiu, 500 ml frisca, 750 g de mascarpone, 2 pachete piscoturi Savoiardi(sunt cele mai bune sa stii), 2 cani espresso(cafea foarte tare+2 linguri de zahar), cacao la pudrat.
Freaca galbenusurile cu zaharul, le pui pe foc aproximativ 7 minute, pana se ingroasa, timp in care tu adaugi vinul treptat.Lasi crema la racit!
Bate frisca.Incorporeaza mascarponele, amestecand cu putere, adaugi si frisca, amestecand de jos in sus.Pregateste cafeaua. Dupa ce s-a racit, amesteca cu vinul de Marsala/Lacrima lui Ovidiu.Acum inmoaie piscoturile in cafeaua amestecata cu vin.Aseaza primul strat de piscoturi pe fundul unei tavi, adauga jumatate din crema, pune apoi cel de-al doilea strat, pune restul de crema deasupra si niveleaza.
Acum pudreaza cu cacao din abundenta si da acest desert deosebit la rece pana in momentul degustarii.
Sa ai pofta!
Pa, pa!
Daca ai pune intrebarea la categoria potrivita ai primi o reteta minunata! *ziceam si eu asa *
Intrebarea e la "Gastronomie" ce e gresit? Citeste mai bine unde dai "click".
Mie de ce imi arata ca e la adolescenti?! ...ma rog..scuze mie asa imi arata
Http://www.barbatlacratita.ro/2012/02/tiramisu-cu-mascarpone.html e cea mai buna reteta incercata de mine, dar in loc de albusuri folosesti frisca! Mascarpone gasesti in supermarket, iar bautura alcoolica poti sa pui cam orice sa fie lichior sau tarie