Cartofi cu rozmarin la tava: ai nevoie de cartofi, ulei de masline, condimente si rozmarin se face asa : tai cartofii cubulete decojiti anterior, pui o folie de pergament pe tava si o ungi cu ulei de masline pui cartofii in tava pui si pe ei un pic de ulei de masline, pui condimentele pe ei ( sare piper optional delicat) si rozmarin. ii bagi la cuptor pana se rumenesc ( se coc un pic) se servesc calzi cu o friptura sau ceva de genu sper sa-ti placa pofta mare
Buna Larysa incearca o tortillas de cartofi cu ou si ceapa e un deliciueu fac mai mereu, acum nu pot ca e post
Cartofi taranesti:Ingrediente
1 kg cartofi
1 ceapa mare (cca 150 gr)
1 lingurita rasa piper (1/2 lingurita daca nu ii doriti foarte picanti)
2 lingurite rase boia dulce
1 lingurita sare
9 linguri ulei
Preparare
Se pun la fiert cartofii in coaja. Sunt fierti cand furculita intra usor in ei. Se pot fierbe si in oala cu presiune, vor fierbe mai repede.
* cartofii mei au fiert in 45 minute pe foc mediu, dar au fost cartofi mai mici.
Se scurg de apa, se lasa la racit si se curata de coaja.
Cartofii se taie cubulete mai mici, de aprox 1.5 - 2 cm.
* cartofii taiati cuburi mici (eu asa-i prefer) sau chiar dati pe razatoare au un aspect mai frumos decat taiati cuburi normale
Ceapa tocata marunt se pune la prajit in uleiul incins intr-o tigaie larga.
Cand ceapa e moale se adauga condimentele, se amesteca rapid.
* nu lasati condimentele la prajit mult, fiindca boiaua devine amara.
Adaugati cartofii cubulete. Cu o lingura lata se amesteca usor, mai mult intorcandu-i de jos in sus ca sa nu se striveasca.
Se verifica de sare si se servesc decorati cu patrunjel sau cu iaurt
Pizza de cartofi
- 4 cartofi
- 2 ouă
- o mană de făină
Se dau cartofii pe răzătoarea mică și se amestecă cu ouăle bătute și cu făina, după gust se pune și sare. Compoziția, nici tare nici moale, se întinde într-o tigaie încinsă foarte bine cu puțin ulei. Se rumenește pe ambele părți și se servește ornată cu diverse ingrediente după gust (cașcaval, roșii, castraveți, salam etc.).
Poftă bună!
Http://www.cevabun.ro/cartofi-taranesti/ Sper sa iti placa si sa imi dai si o fundisaaa!:*
Cartofii ii splei bine in citeva ape ii tai in jumate sau daca sunt mari in 4 daca sunt mici ii lasi asa, si ii pui in ulei fierbinte pe foc pina se fac gata adica se prajesc.nu mult ulei fiidca devin fara gust))
Mi-a fost foarte greu sa aleg am incercat toate retetele toate au fost bune dar cartofii cu rozmarin au fost foarte deliciosi multumesc mult:*