anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Va rog frumos, vreau si eu o reteta de chec ca la mama acasa, unchec care sa creasca frumos, sa fie pufos, sa nu fie zgarcios sau sa miroasa a amoniac. Fara link-uri, doar retetetestate in casa. Multumesc frumos!

Răspuns Câştigător
| psiholoaga a răspuns:

Eu fac aceeasi reteta de chec pe care o face si mama mea, deci poti spune ca e "ca la mama acasa". 6 oua, 1 cana zahar, 3 linguri cacao, 7 linguri faina, 5 linguri ulei, esente. Separi ouale. Bati albusurile spuma cu zaharul. Adaugi galbenusurile frecate cu o lingura zahar, pui in albus cate o lingura de galbenusuri, batand in continuare. Pui uleiul la fel, cate o lingura. Dupa, adaugi faina, presarata in ploaie si scoti telul, amesteci prin rasturnare-sa nu se lase- cu o lingura de lemn. Adaugi in acest timp si esente(1-2 sticlute. Eu prefer de lamaie sau portocala), stafide, nuci, firmituri de ciocolata, ce vrei. Tapetezi cu ulei si faina 2 forme de chec si torni aluatul, pastrand in cratita cca. 2 linguri. Adaugi peste astea cacaua, omogenizand si torni pe mijlocul aluatului din forme. Apoi, cu o furculita sau cu degetul curat (!), faci cateva rotocoale prin aluat, ca sa se intersecteze cele doua culori. Si dai la cuptor cam 20 min. In primele 10 min nu deschide cuptorul.

6 răspunsuri:
eileen
| eileen a răspuns:

Eu am facut un chec foarte bun, il am la mine pe blog, daca vrei iti trimit linkul sau postez aici reteta, imi spui.

| amada745 a răspuns:

Toate retetele de pe culinar.ro sunt testate de fete si sunt mult, mult adevarate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna zazu, am cerut si eu retete si am primit una foarte buna de la dorina.cauta raspunsul ei si il poti incerca.eu perssonal l-am facut, mi-a iesit super, am pus si nuci in el. a crescut, e pufos.ca la mama acasa. mie nu imi ies prajiturile si iti pot spune ca acel chec este prima prajitura care mi-a iesit.de caet ori am incercat, sotul meu gusta odata, zicea ca e buna, dar a 2-a bucatica nu o mai lua.checul asta l-a mancat intr-o zi pe tot.incearca ca iti iese bun.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Reteta pentru 2 checuri; 6 oua, o cana de zahar, o cana de faina alba, 8 linguri de ulei, mirodenii de care-ti plac. Se separa albusul de galbenus, se bate albusul bine cu un tel pana se face spuma, apoi se adauga treptat zaharul, galbenusul, uleiul, mirodeniile si faina amestecand mereu facandu -se o pasta omogena. Se tapeteaza 2 tavi cu ulei si faina, turnindu -se pasta in 2 parti egale. Se coace la foc mic. POFTA BUNA!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Atunci spune-i la mama ta sa te invete reteta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sa stii ca si eu caut la fel o reteta