Una dintre retete:200 gr.faina,2 oua,250 gr.franzela veche de 2 zile,sare.Franzela se curata de coaja,se moaie in apa si se stoarce bine.Se pune franzela in castron, se adauga faina,ouale,sarea si se amaesteca totul foarte bine.Se pune o cratita incapatoare pe jumatate cu apa la fiert si se adauga sare.Cand apa clocoteste,se modeleaza cu mana galuste rotunde si se pun la fiert.Se misca din cand in cand cratita ca sa nu se lipeasca galustele.Dupa 10 minute se scot cu lingura gaurita.Se pune peste ele unt sau alt sos.Succes!Mira
Una dintre retete:200 gr. faina, 2 oua, 250 gr.franzela veche de 2 zile, sare.Franzela se curata de coaja, se moaie in apa si se stoarce bine.Se pune franzela in castron, se adauga faina, ouale, sarea si se amaesteca totul foarte bine.Se pune o cratita incapatoare pe jumatate cu apa la fiert si se adauga sare.Cand apa clocoteste, se modeleaza cu mana galuste rotunde si se pun la fiert.Se misca din cand in cand cratita ca sa nu se lipeasca galustele. Dupa 10 minute se scot cu lingura gaurita.Se pune peste ele unt sau alt sos.Succes! Mira
Faci un piure de cartofi pe care il amesteci cu faina pana obtii o compozitie lucrabila (daca nu ostesti adaugi unou, in caz cotrar putina apa si ulei) Faci batoane de gosimea unui gedet, tai la 1.5 cm. Cand cocoteste apa in care ai adaugat ulei si sare, adaugi knedly.
MisakoYui întreabă:
DaciaRomania întreabă: