Tefal au tigai bune, cele de cupru sunt super, si daca aveti ocazia, una de fonta, e geniala.
Important in toate astea e cantitatea de ulei pe care o folositi, in functie de tigaie.
Tigaia din cupru e cea mai buna dar costisitoare, sau din aur care ramane implacabila.
Da acum ma uit la un film cu un om bogat si in bucatarie are tigai doar din cupru.Mersi de sfat o sa vad eu din cele recomandate ce o sa aleg sa fie si bun si de buzunarul meu sau o sa astept pana voi avea bani de asa ceva.
Draga Jadviga, cuprul oxideaza, sunt sigur ca ai avut mici obiecte de cupru care aveau o mazga verde, deasemeni stratul intunecat de la suprafata obiectelor de cupru este (un alt) oxid. Tigaile antiaderente, de exemplu Tefa, isi pierd repede stratul antiaderent, si dezvolta oricum compusi toxici, cum ai auzit si tu. Deasemenea, vasele cu strat ceramic se deterioreaza, si oricum sunt medicre. Ce iti recomand, sunt tigaile cu strat de piatra, de exemplu cele de la Delimano; eu am si sunt foarte multumit, cauta sa prinzi o promotie la un supermarket, caci sunt cam scumpe. Deasemenea, recomand vasele si ustensilele de inox, pentru ca acest material intra foarte greu in reactii chimice.
Multumesc foarte frumos ai dreptate, eu nu am nimic din cupru in gospodarie, am dat funda caci a amintit utilizatorul de fonta dar sunt sigura ca cele cu strat de piatra sunt bune. Oricum intre timp am aflat ca eu nu mai am voie sa maninc nimic prajit.
Nu de funde am eu nevoie. Imi pare rau sa aud ca ai restrictii, inseamna ca ai probleme, dar, depinde ce inseamna ''prajit''. In tigaia de piatra nici nu se pune ulei, eu doar ung carnea cu ulei. Un alt mod de preparare ar fi la gratarul rotund, cu apa in partea de jos, care se pune pe aragaz.
Multumesc foarte frumos.
Chiar azi am facut clatite Am o tigaie simpla si mica pentru clatite, e chiar veche. Am luat si altele noi si mai late dar nu merg ca asta. Depinde cum o nimeresti. A mea e zgariata de la atatea folosiri dar nu o dau inca pe altele noi. La clatite e important sa nu fie prea lata, nu e decat cat latimea palmei. Am una de vreo 3 palme latime dar nu isi face deloc treaba. La cartofi prajiti o tigaie mai inalta din ceva inox. Sa fie mai inalt pentru ca cartofii sa stea in baie de ulei cat de cat.
Din comert si-a luat un vecin tigaie Delimano stone legend. E cu piatra in interior si nu trebuie ulei. Se spala foarte usor. Am vazut ca au si la altex. Tot am vrut sa-mi iau dar pana la urma tot pe carti dau banii si ma multumesc cu tigaile mele.
Sunt foarte bune cele cu piatra in interior: https://altex.ro/......106153064/
Capacul se vinde separat. Asa era pe TV dar vad ca si la altex nu dau si capac.
Nu folosesc tigai, dar am auzit ca pentru nonstick sunt bune cele cu strat ceramic. E mai putin nociv decat teflonul, insa tot se zgarie cu timpul. Mai sanatoasa e tigaia de fonta, dar se intretine mai greu si trebuie asezonata.
Pentru restul prajelilor e buna si o tigaie de otel inoxidabil.
Bună! Aproape toate tigăile pe care le folosesc sunt de la Tefal. Sunt foarte bune! Fară discuţie. Niciodata, orice fel de mâncare vei găti, nu v-a rămâne lipită. Eu gătesc mult şi orice, nu am avut niciodată neplăceri. Poţi face clătite şi în cele care nu sunt special pentru asta, vor ieşi impecabile. În ultima vreme le-am şi zgâriat un pic cu furculiţa/cuţit. şi ce să vezi. sunt la fel de bune! Recomand!
Da multumesc foarte frumos stiu ca sunt bune dar undeva am citit ca sunt toxice.