Placinta cu ciuperci
Ingrediente: 250 g faina, 50 g margarina, drojdie, sare, 500 g ciuperci, ceapa, piper, marar.
Mod de preparare: Din faina, apa, sare si drojdie facem un aluat de paine. Il framantam bine si il lasam la dospit 30 de minute, intr-un loc cald. In acest timp, spalam ciupercile, le taiem felioare subtiri, iar cozile le tocam marunt. Le calim in margarina impreuna cu ceapa taiata solzisori, sarea si piperul. Dupa ce a scazut apa pe care o lasa ciupercile, le luam de pe foc si le lasam sa se raceasca. Adaugam mararul.
Luam din aluatul crescut o bucata de marimea unui mar, o intindem si adaugam doua linguri de ciuperci calite. Impachetam foaia ca pe un plic si o punem intr-o tava unsa cu margarina, langa celelalte "plicuri". Le punem la copt intr-un cuptor dinainte incalzit, la foc potrivit. Le lasam pana se rumenesc. Sunt gata in 30 de minute. Pofta buna.
Dovlecei umpluti cu branza tofu
Este o mancare gustoasa si se face destul de repede se poate servi ca si aperitiv.
Pentru a prpara acest fel avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 4 dovlecei potriviti ca marime
- 1 pachet brinza tofu
- 1 ardei gras rosu
- 2 buc. ceapa verde
- 1 legatura de marar verde
- 2-3 linguri pesmet.
Modul de preparare:
Se curata dovlecei de coaja, se taie in jumatate si se scobeste miezul cu o lingura. Intr-o oala se pune la fiert apa cu putina sare, cind apa clocoteste se adauga dovlecei si se o poaresc un 3-4 min.Se scoate dovlecei si se lasa intr- strecuratoare sa se scurga de apa. Brinza tofu se rade pe o razatoare sau daca este moale se farimiteaza cu mina foarte marunt. Ardeiul ceapa verde, si mararul verde se toaca foarte marunt si se amesteca cu brinza toffu in care se adauga si pesmetul.Se amesteca foarte bine compozitia. Intr-o tava de iena unsa cu putin ulei de masline se aseaza frumos dovleceii, cu compozitia obtinuta umpem barcutele de dovlecei, deasupra pe fiecare se pune citeva felii de rosii si citeva picaturi ulei de masline. Se baga in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa un 10-15 min. Este un aperitiv foarte gustos. Se poate servii cu bucati de pine prajita frecate cu usturoi si unse cu putin ulei de masline. Pofta buna tuturor.
Placinta cu fasole verde
Ingrediente: un pachet de foietaj, doua cepe, 500 g fasole verde, 100 g masline fara samburi, 200 g ciuperci, ulei de masline, sare, piper.
Preparare: Ceapa, fasolea si ciupercile sunt taiate in bucati mici. Dupa ce au fost taiate, sunt tocate cu un mixer si calite in ulei incins. Se adauga sare si piper dupa gust. Compozitia se lasa la racit, apoi se presara peste foietajul decongelat. Se ruleaza si se aseaza intr-o tava stropita cu apa rece. Se coace pana la rumenire completa.
Sarmale cu porumb si morcov
Ingrediente pentru 20 de sarmale: 2 morcovi mari, 50 gr porumb dulce din conserva, 20 foi de varza, 180 gr orez, sare, boia de ardei dulce, 30 gr bulion, 50 ml ulei, 2 cepe, cimbru, 2 rosii mari si proaspete.
Mod de preparare: ceapa taiata marunt se pune la calit, apoi se adauga morcovul ras si porumbul. Orezul, dupa ce a fost spalat si scurs, se adauga peste ceapa, morcov si porumb si este lasat cateva minute pe foc. Se amesteca continuu. Se adauga cimbru, boia dulce, bulion, sare dupa gust. Dupa ce compozitia a fost gata, ne ocupam de foile de varza.
Foile de varza se taie, selectandu-se bucatile in care compozitia poate fi impachetata cu usurinta. In mana stanga se pune foaia de varza, aproape de incheietura mainii se aseaza putina compozitie si se ruleaza foaia de varza cu mana dreapta. Mana stanga se strange caus pentru a nu lasa sa se desfaca tubul de varza, iar cu degetele de la mana dreapta se preseaza marginile foii de varza spre interior si astfel se formeaza sarmaua.
Sarmalele se aseaza in straturi succesive, in forma de melc. Cand am terminat de pus sarmalele in oala, adaugam apa cat sa le acopere, taiem doua rosii rondele (sau bulion) si le asezam deasupra. Dupa ce au fiert la foc mic, sarmalele se pot lasa inca 20 de minute la cuptorul preincalzit la 180 grade.
funda:*
Draga simina retetede post sanatoase sunt mancarurile traditionale cum ar fi ciorbita de fasole( cu ciolanul de porc in ea, glumesc) de cartofi precum iahnia de fasole, fasolea frecata si altele...de Bunavestire este dezlegare la peste doar atat! pofta buna
Bună! Te invit pe site-ul http://lecturirecenzate.ro/ Scrie la search cuvântul "reţete de post" (fără ghilimele!) şi vei găsi ceea ce vrei. In fiecare sâmbătă, până la Paşte, vor apărea reţete de post.
Buna, poti intra aici: http://www.retetebune.com/retete-de-post pentru cateva retete de mancaruri pentru post. Spor la gatit :)
anonim_4396 întreabă: