| YuukiNightmare a întrebat:

Valentines Day.Am 14 ani.
Ce sa fac și eu, așa mai ușor? E și ziua fratelui meu și vreau sa-i fac o surpriza ( nu tort că-l ard, v-am spus)

Răspuns Câştigător
| andreea98esteacumBubbleS a răspuns:

Buna!

Eu zic sa chemi o prietena si sa pregatiti o prajitura. Uite cateva idei:

Ingrediente:

* margarina 250 gr.
* cinci linguri cu cacao
* un pachet praf de copt
* coaja de lamaie
* o cana cu lapte
* zahar 500 gr.
* patru oua
* faina 200 gr.
* ciocolata
* nuci
* rom

Mod de preparare:

Puneti la fiert margarina impreuna cu zaharul, laptele si cinci linguri cu cacao. Dupa ce termina de fiert, luati din aceasta compozitie 15 linguri la care adaugati ciocolata, romul si nucile – acestea vor forma glazura. Puneti restul compozitiei la racit, adaugati galbenusurile, faina, un pachetel cu praful de copt stins si patru albusuri batute spuma. Coaceti compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cand este gata, turnati peste ea glazura preparata anterior. Inainte de a pune glazura se poate insiropa cu un sirop din 200 ml apa, sapte linguri de zahar si un pliculet de zahar vanilat. Timpul de preparare pentru aceasta prajitura este de aproximativ jumatate de ora.

PRAJITURA CU CIOCOLATA

Ingrediente:
- 2 oua
- 175 g zahar fin
- 100 g ciocolata cu lapte
- 50 g Margarina Rama
- 1 lingura faina
- 1 lingura cacao
Preparare: mai intai pregatiti 4 forme rotunde, rezistente la cuptor, pe care le ungeti cu Margarina Rama si le presarati cu faina.
Intr-o craticioara fierbeti timp de 3 minute 6 linguri de apa cu zaharul.
Bateti albusurile spuma impreuna cu un praf de sare. Turnati siropul de zahar in suvita subtire, in timp de bateti cu mixerul. Veti vedea ca volumul albusurilor se va mari, le bateti pana devin tari.Topiti ciocolata impreuna cu Margarina Rama.

Le turnati intr-un castron separat, adaugati galbenusurile si amesetacati bine. Adaugati si faina si cacaua.
Cu grija rasturnati si albusurile si amestacati.
Turnati compozitia in formele deja pregatite. Dati prajiturile la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 15-20 de minute. Veti vedea ca prajiturile vor creste mult, dar dupa ce le scoateti din cuptor, se vor lasa.
Le lasati la racit.
Sosul de ciocolata: amestecati 50 ml de apa cu zaharul si cacaua. Cand incep sa fiarba adaugati frisca lichida si mai fierbeti cateva minute pana se ingroasa.
Turnati sos din belsug peste prajiturele. Sunt extrem de bune!

Sper ca te-am ajutat!

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ceva simplu uite o reteta; o unga de piscoturi le inmoi in zahar caramelizat o crema la rece si si o frisca dupa ce pui un rind de piscoturi ungi cu crema si un strat de frisca apoi adaugi inca un rind de piscoturi si il imbraci in frisca daca razi putina ciocolata o sa ieseexact ca tiramisu e fff bun incearcal e si ieftin adrian

| DeepInDarkness a răspuns:

@Flory blatul la cuptor se baga!

| Danyyyyy a răspuns:

Pregateste Tiramisu.Este un desert delicios si pe langa asta si foarte usor de realizat.Nici macar nu trebuie sa folosesti aragazul.
Succes, sper ca te-am ajutat!

| mgxxtreme13 a răspuns:

Fai cadou o porumbita :X

| nonytzu a răspuns:

Eu as chema'o pe prietena lui(daca are) sau pe prietenii lui organizand o petrecere

funda? pls:*

| Flory_9244 a răspuns:

Tortul nu se baga in cuptor happy asa ca nu ai cum sa-l arzi.

| andrews15 a răspuns:

O prajiturica, o cana

| BellaTwilight a răspuns:

Poti sa faci un tort...cumpara blatul din comert, niste plicuri de crema pentru prajituri, frisca si il asamblezi.pentru un aspect mai interesant poti folosi bomboane cu diverse forme(scoici, inimioare, etc.)