Pai ei gasesc in alte legume si in plante un supliment pentru care adica ceva alternativ asa ca. Din cand in cand nu strica si carnea, dar se zica ca vegetarienii mananca cel mai sanatos pentru ca nu consuma grasimi etc...
Pentru vegetarieni e important sa faca miscare, e un mecanism mai complicat, dar pe scurt, altfel risca sa le fie foame prea des (mi-a explicat un biolog ). Majoritatea celor necesare se pot gasi si in conditiile astea, de exemplu ciupercile sunt bogate in proteine.
Mai e de stiut ca sunt si vegetarieni (nu chiar in cel mai corect sens al cuvantului probabil ) care mai consuma oua sau lapte / produse derivate.
In general anumite suplimente alimentare sunt utile indiferent de regim, pentru ca sunt slabe sanse sa mancam atat de variat si calculat incat sa obtinem tot ce avem nevoie mereu din mesele zilnice.
Pe alta parte, s-au intalnit cazuri de vegetarieni care au trait mult si bine, dar acum nu poti sti 100% ce viata au dus si cand vine vorba de alimentatie si mod de viata lucrurile nu prea sunt batute in cuie, totul variaza de la individ la individ.
Un raspuns de-al meu dat la o intrebare asemenatoare:
Veganii, cei mai drastici vegetarieni, nu accepta in modul lor de viata absolut nimic din ce ar avea legatura cu produsele animaliere, obtinute pe orice cale, producatoare sau nu de suferinta. Am cunoscut un cuplu de vegani, au o fetita in varsta de trei ani, si are o dezvoltare absolut normala. Eu personal nu cred in chestia vehiculata de nutritionisti cum ca nu poti supravietui fara proteina animala, drept exemplu calugarii tibetani, o parte din indieni, etc., care sunt vegetarieni, nu au nici o problema de ordin fiziologic, chiar te bucuri de o sanatate de invidiat, iti dai seama, bagi la vitamine grupa mare.
Cine te-a pacalit ca vegetarienii nu pot manca sanatos? Crezi ca numai in carne gasesti proteine si fier?
Vegetarienii au vitamine, fier si minerale din legume, zarzavaturi, cereale si fructe. O problema ar fi vitaminele A, E, D, K, dar si pe acestea le poti lua din zarzavaturi, sau pur si simplu un supliment de vit e, a si d.Aici e vorba de macro si micro nutritie, atata timp cat acoperi macro cu hidrati de carbon, proteine si lipide nu vad care este problema. In afara de asta, daca mancarea pe care o mananci contine aminoacizi esentiali chiar nu vad unde este dilema?!
Oamenii nu sunt carnivori. Dintii, saliva si intestinele nu sunt proiectate pentru asa ceva.Tu mananci carne ca urmare a unei anomalii.Omul a facut un compromis la mancare neavand hrana intr-o perioada http://retragerea-psihologica.blogspot.com/......entru.html