Cred ca este important sa gatesti mancaruri traditionale de Pasti, in acest sens te pot ajuta cu sfaturi asupra urmatorului meniu: Ciorba de miel, drob de miel ca aperitiv, friptura de miel la tava, cozonac si pasca. Bineinteles ca, ouale rosii vor fi cadrul festiv care-i va intampina. La micul dejun in afara de drob, masa va fi asortata cu sunca de porc fiarta cu mirodenii si legume, ouale rosii (sau si colorate asa cum iti plac tie) si felii de cascaval.
Pentru pranz se poate pregati ca garnitura la friptura, o salata orientala de cartofi, pentru ca sa nu trebuiasca sa gatesti atunci cand deja ai musafiri, asa nu va mai fi nevoie nici de muraturi. In general, la Sarbatori, este bine sa gatim mancare traditionala, asa putem sti dinainte ca nu vom gresi. Daca nu ai miel, poti sa faci o ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza murata, o friptura la tava din carne de porc sau de pasare daca ei nu agreaza carnea de porc, cu garnitura de care doresti si desert cozonac si eventual niste prajuturele mai mici, care sa aduca si un aport estetic mesei tale festive. Succes si Pofta buna. Sa fii sanatoasa si sa ai parte de un Paste fericit si de aprecierea socrilor tai
Anul acesta ma gandesc sa renunt la drob sau sa fac unul mic iar cu restul compozitiei sa fac o placinta cu carne cu foi cumparate.Recomand de asemenea puiul umplut cu ficat, ou fiert, putina franzela si verdeata.Se potriveste de asemenea un tort cu blat de pandispan umplut cu fucte de ananas din compot si frisca. Daca mancarea este indigesta, incheie masa cu o salata de fructe.Succes! Mira
Pai.ai mei au facut, oua colorate, salata beof, ciorba de miel, friptura de miel, pasca, cozonac, peste.si cam atat din ce stiu eu. oricum daca ai reusi sa gatesti miel este f. ok, cred ca cel putin soacra ar fi impresionata
Ptr pranz:ciorba de miel, friptura de miel si cartofi copti la cuptor cu rozmarin si aperitiv de gogosari, pasca, cozonac, oua rosii.
LisaJulie întreabă: