Dumnezeu ne-a inzestrat cu ustensile naturale precum degetele pe post de furculitza, unghiile pe post de cutit palma pe post de pahar DAR avind in vedere ca omenirea a evoluat...
Am avut si eu parte de servire al cartofilor prajitzi cu degetele de la mana la un fast food, dupa ce am pus mana pe bani, neavand posibilitatea de a ma spala pe maini inainte de a servi cartofii, i-am apucat cu servetzel si asa i-am mincat.
M-am simtzit ca acei din epoca primitiva.
De la evenimentul acesta, nu mai servesc cartofi prajitzi doar acolo unde primesc si furculitza
Sa spunem ca suntem in post si mancam cartofi prajiti cu muraturi sau cu mujdei de usturoi...
In rest cu ce se nimereste - oua ochiuri, carne (de la friptura la gratar sau snitel)... Poate chiar numai cu branza sau cascaval...
Acum imi dau seama ca poate nu te refereai la cu se mananca - ci la ustensila de servit. Eu nu fac alegere - cu ce se nimereste
De regula cu mana. Cu friptura de pui si de porc, cu mici, carnati, cu o salata proaspata.In general cu ce-ti place.
Goi sau ca si garnitura la fripturi.
Daca sunt goi imi plac cu maioneza, desi ingrasa si iti ridica colesterolul
Cartofii prajiti poti sa-i asortezi cu o salata de sfecla rosie cu hrean.
Mai poti sa-i servesti cu ochiuri si branza de putina, burduf daca nu tii post.
Sa ai pofta!
Presarati cu cascaval ras, mujdei de usturoi si o pulpita ...Sau simpli, cu branza de burduf si ochi...yummy
Salata ardei copti (grasi sau kapia), castraveti sau salata verde cu ceapa si ridichi
Cand nu am cu ce, ii manac cu sare. Dar in rest, carne, carne si iar carne
Cu mana... daca sunt acasa si garnitura .salata verde.Desi am auzit ca nu sunt foarte sanatosi am inceput sa ii consum mai rar. Cercetările arată că grăsimile folosite pentru prăjirea cartofilor sunt cele care sporesc riscul de infarct sau de accident cerebral. Cauzele acestor probleme sunt uleiurile hidrogenate, dar şi faptul că, în timpul procesului de prăjire, compoziţia chimică a cartofilor se modifică.
Gătiţi astfel, cartofii favorizează formarea unei grăsimi hidrogenate numite acrilamidă, care poate cauza probleme de infertilitate şi cancer. Principalele alimente care conţin această substanţă sunt chipsurile de cartofi, cartofii pai, cafeaua, produsele de patiserie, biscuiţii dulci, pâinea. Acrilamida se formează la o temperatură de 120 de grade. Apariţia acesteia se poate evita prin reducerea timpului şi a temperaturii de preparare.
Mie imi place indiferent langa ce sunt garnitura, sa pun un condiment special pentru cartofii prajiti, mai ales acum ca suntem in post. Am incercat cam toate "firmele" si imi plac cam toate...