Ingrediente
4 oua
300 grame zahar
sucul a 3 lamai
coaja rasa a 2 lamai
100 grame unt
frisca
Mod de preparare
Se bat ouale intregi cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, se adauga sucul de lamaie, se adauga untul. se amesteca pe foc mic pana capata consistenta, cu o spatula de lemn si intr-o cratita de inox
se lasa la racit si se adauga frisca dupa gust.
PS: Se poate inlocui lamaia cu portocale.
PPS: Se pot baga bucati de fructe in crema, de ex. banane.
DAI FUNDA?
Buna seara!
2 oua, 75 g zahar pudra, 50 g unt, sucul si coaja de la 1 lamaie.
Bateti ouale cu zaharul pana ce acesta este dizolvat.
Adaugati in ordine: coaja rasa si sucul de lamaie, untul topit si racit, continuand sa mixati.
Transferati pe bain- marie si amestecati pana se ingroasa.
Lasati la racit.
An nou fericit!
Crema de lamaie este o crema ideala pentru numeroase deserturi si prajituri. Este usor de preparat si foarte aromata. Se poate consuma si ca atare, cu biscuiti sau alte aluaturi dulci.
Ingrediente pentru crema de lamaie
3 oua
150 grame zahar
80 ml suc de lamaie
60 grame unt
5 grame coaja rasa de lamaie.
Cum se prepara crema de lamaie
Intr-un bol asezat deasupra unei cratite cu apa fierbinte, amesteca zaharul cu ouale si sucul de lamaie. Amesteca constant pana cand compozitia se intareste.
Ia de pe foc si strecoara pentru a indeparta eventualele cocoloase. Adauga si untul taiat in cubulete si amesteca pana se topeste. Adauga si coaja de lamaie si lasa sa se racesca.
Crema de lamaie va continua sa se intareasca pe masura ce se raceste. Acopera cu folie de plastic si da la rece.
Cum se serveste crema de lamaie
Crema de lamaie se poate folosi ca umplutura la numeroase prajituri. Se poate servi si ca atare, cu biscuiti.