Fierb pastele, dupa ce le scurg apa le pun putin unt, apoi direct in farfurie unde pun deasupra cascaval ras, tonul ca atare (doar pestele, nu si uleiul sau zeama din conserva) si deasupra ketchup, e reteta de maxima salvare pentru maxime urgente cand n-am nimic pregatit si nici timp sa fac ceva mai elaborat.
Pui pastele la fiert dupa aia scurgi apa le pui sa se raceasca pui ton si gata e usor
Iubesc pastele cu ton. Am invata reteta de la matusa mea care acum sta in Italia. Fierbi pastele. Dupa ce au fiert adaugi tonul, rosii proaspete taiate cubulete, si o jumate de cutie de porumb (depinde de cate portii faci), si adaugi sare dupa plac. Lasi pastele la racit in frigider 10 minute dupa care sunt numai bune de halit. Pofta buna! Sper ca te-am ajutat. :*
Fierbi pastele in apa cu sare, apoi le scoti intr-o strecuratoare si le pui sub jet de apa rece cam 2 min. Apoi intr-o tigaie calesti o ceapa si 2 morcovi taiati feliute dupa ce s-au inmuiat morcovii un pic, adaugi tonul.Il mai calesti 1-2 min si adaugi o cutie de rosii in bulion, sare, piper, si lasi sa fiarba. Dupa ce s-a fiert(incerci morcovii). adaugi sosul peste paste si pui totul pentru cateva minute la foc potrivit pentru ca pastele sa-si i-a din gustul sosului dar ai grija mesteca sa nu se lipeasaca.Asta-i tot! Pofta buna!