| Aandr33a a întrebat:

Vreau și eu o rețetă de brioșe. Cine știe? Dau fundă! happy

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
BRIOSE CU CIOCOLATA
280 g. faina, 125 g. unt, 100 g. ciocolata fina cu lapte, 2 linguri de cacao, 1 plic de praf de copt, 100 g. zahar, 1 ou, 250 ml. lapte batut, 200 g. ciocolata de lapte pentru glazura.
Incinge cuptorul pana la temperatura de 180 grade C.
Aranjeaza hartiutele de copt in tava speciala, cu adancituri, la coacerea brioselor.
Taie in bucati ciocolata cu lapte. Pune-le apoi intr-o punga de plastic si trece cu sucitorul peste ea, pana se faramiteaza bine, sau fa asta ajutandu-te de robotul de bucatarie.
Amesteca faina cu bucatile de ciocolata, cacao si praful de copt (cerne in prealabil faina, cacaaua si praful de copt)
Bate oul intr-un alt vas, adauga zaharul, untul moale si laptele batut si amesteca-le bine.
Incorporeaza masa de faina in compozitia de ou si lapte batut si amesteca bine toate ingredientele, pana obti un aluat omogen. Imparte aluatul in cantitati egale, aseaza fiecare bulgar de aluat in cate o adancitura, apoi da totul timp de 20-25 minute la cuptor.
Scoate tava si mai lasa briosele in tava inca 5 minute, apoi ia-le din forme si aseaza-le pe un gratar ca sa se raceasca.
Topesti la bain-marie sau la microunde ciocolata de lapte si glazureaza briosele.
Te pup!

7 răspunsuri:
| Just4Joker a răspuns:

Uite aici o reteta de briose cu ciocolata si visine care a fost incercata si de mine, si a iesit extraordinar de buna.

"250g de făină
1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
140g de vişine deshidratate
câte 100g de ciocolată albă şi neagră
100g de zahăr
2 ouă bătute
150ml de iaurt
100g de unt topit
Mod de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 6 şi se aşază forme de hârtie într-o tavă de brioşe cu 12 găuri. Se cern 250g de făină şi 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu şi se amestecă 140g de vişine deshidratate, câte 100g de ciocolată albă şi neagră tăiată în bucăţi mari şi 100g de zahăr fin. Se adaugă 2 ouă bătute, 150ml de iaurt natural şi 100g de unt topit şi se amestecă până când mixul este cremos, dar cu cocoloaşe. Se umplu formele de hârtie şi se dă tava la cuptor 20-25 de minute, până când brioşele cresc şi se rumenesc. Se scot pe un grătar la răcit şi se servesc uşor calde."

Răspuns utilizator avertizat
| Danotsa a răspuns:

Ingrediente:
250 grame făină
150 grame zahăr
6 grame praf de copt (un pic mai mult de jumătate dintr-un plic)
¼ linguriţă sare
1 ou
200 ml lapte
110 grame unt topit
1 lingură esenţă vanilie (sau 1 plic de zahăr vanilat)
coajă de la 1 portocală
2 linguri fulgi de ciocolată

Preparare:
Încingeţi cuptorul la 190 de grade Celsius.
Amestecaţi într-un vas adânc ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt şi sare. Amestecaţi-le bine cu o lingură.
Într-un alt vas, amestecaţi ingredientele umede: laptele călduţ, untul topit, coaja de portocală, esenţa de vanilie şi oul. Amestecaţi-le bine tot cu un tel.
Adăugaţi ingredientele umede peste cele uscate şi amestecaţi-le uşor pentru a se combina.

| Danotsa a răspuns:

Ingrediente:
250 grame făină
150 grame zahăr
6 grame praf de copt (un pic mai mult de jumătate dintr-un plic)
¼ linguriţă sare
1 ou
200 ml lapte
110 grame unt topit
1 lingură esenţă vanilie (sau 1 plic de zahăr vanilat)
coajă de la 1 portocală
2 linguri fulgi de ciocolată

Preparare:
Încingeţi cuptorul la 190 de grade Celsius.
Amestecaţi într-un vas adânc ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt şi sare. Amestecaţi-le bine cu o lingură.
Într-un alt vas, amestecaţi ingredientele umede: laptele călduţ, untul topit, coaja de portocală, esenţa de vanilie şi oul. Amestecaţi-le bine tot cu un tel.
Adăugaţi ingredientele umede peste cele uscate şi amestecaţi-le uşor pentru a se combina.

Întrebări similare