| Cristinamorosic a întrebat:

Vreau o idee de prajitura...

16 răspunsuri:
| zurick a răspuns:

Ingrediente

6 linguri de faina
6 oua
6 linguri de zahar
1 lingurita extract de vanilie
400 g visine congelate fara samburi
Zahar farin pentru pudrat dupa copt


Mod de preparare

Lasati visinele la decongelat la temperatura camerei.
Separati ouale si bateti galbenusurile cu o lingura de zahar pana se albesc.
Bateti albusurile spuma si apoi adaugati zaharul. Bateti pana obtineti o bezea tare si lucioasa.
Adaugati galbenusurile si vanilia peste albusuri si apoi faina in ploaie amestecand usor pentru a pastra consistenta spumoasa.
Puneti intr-o tava tapetata cu foaie de copt si deasupra puneti din loc in loc visinele.
Dati la cuptor pana devine aurie, mai exact 30 minute la 180°C.
Visinele vor cadea la fundul prajiturii si vor colora frumos.
Pudrati imediat cu zahar farin.

| Oana92 a răspuns:

Simpla, rapida, ieftina: pui pe o tava/un suport de lemn un rand de biscuiti, apoi faci o crema la plic/o budinca, apoi inca un rand de biscuiti si tot asa pana se face cat vrei tu de mare. Daca vrei la final poti pune frisca. E prajitura preferata a prietenului meu si se face foarte repede! Inca ceva: nu lasa cremele asa simple, pune ceva in ele, ceva ce sa se potriveasca la aroma, de exemplu cocos in crema de vanilie, nuci si stafide in cea de ciocolata, etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
O prajitura simpla dar gustoasa!
COCOSANA
Blat:6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 3-4 linguri cacao, 6 linguri ulei, bicarbonat.
Crema:4 linguri de faina se amesteca cu 1/4 l lapte, 150 g de zahar, se pune la foc adaugandu-se 100 g nuca de cocos.
Se fierbe pana se ingroasa asa ca o budinca.Cand este gata si rece se amesteca cu 200 g de unt.
Crema asta o pui deasupra apoi glazura:
200 g zahar pudra, 2 linguri cacao, 1 lingura ulei, 3 linguri apa fiarta.
Freci bine si pui deasupra.
CHEC "VIORICA"
500 g de zahar, 500 g de faina, 300 g de unt, 8 oua, 500 g de rahat, 150 g de stafide, 150 g de nuci, cateva smochine, un pachetel zahar vanilat, coaja de lamaie.
Intr-un castron, freci spuma zaharul cu untul.Imediat ce spuma creste, adauga cate un ou.In continuare, toarna putin cate putin faina.
Continua mereu sa bati amestecul. Apoi pui smochinele si nucile taiate, adaugi stafidele, rahatul taiat, coaja de lamaie, zaharul vanilat.Compozitia o torni intr-o tava unsa si tapetata.Coci la cuptor, timp de 40 minute.
ARLECHIN CU NUCA
Aluatul:200 g de faina, 150 g de unt, 50 g de zahar pudra, 3 galbenusuri, 1 varf cutit de sare, vanilie.
Crema:200 g de nuci macinate, 150 g de zahar, 1 dl de lapte, 150 g de unt, 3 linguri de rom, vanilie, coaja de lamaie.
Intr-un castron freci untul cu zaharul, vanilia si sarea.Adaugi pe rand galbenusurile, la urma faina.Se imparte aluatul in 3 si se coc 3 foi pe dosul unei tavi.Pui foile coapte una peste alta reci, le acoperi cu crema de nuca care se pregateste asa:Intr-un vas pe foc, pui nucile, zaharul, putina coaja de lamaie, vanilie si lapte.Amesteca pana se ingroasa.Ia vasul la o parte si cand amestecul s-a racit, pui untul frecat si romul. Ungi foile pe rand cu aceasta crema.
Deasupra poti glasa cu glazura de ciocolata sau albus de ou batut pe abur.
Te pup!

| Fragile a răspuns:

Checul clasic e foarte bun.

| thalyslly a răspuns:

Tiramisu

| PreaTareღ a răspuns:

Prajitura cu afine foarte usor de preparat : http://www.petitchef.ro/retete/prajitura-cu-afine

| Galatz a răspuns:

Uite-te aici:
http://www.google.ro/......http?/url

Daca vrei poti sa imi dai si funda.

| pisicutzza990 a răspuns:

Eu iti dau mai multe : Eclere,Crema de zahar ars, Tort Milka, Clatite cu frisca si caramel.(caramelul este zahar topit). Daca vrei retele, sau alte idei, spune-mi! Maicamea are un caiet intreg!

| Cristina64 a răspuns:

Negresa...love struckhappy

| AndyAndreutza a răspuns:

Prajitura cu capsuni (fara cuptor)

Ingrediente:
1 budinca vanilie (sau dupa preferinta), 500 g capsuni, 60 buc biscuiti simplii, 8 linguri zahar, 1 ou, 1 zahar vanilat, 1 brinza philadelphia (sau branza dulce de vaci) de 250 g, 1 biscuite cu cacao pentru ornament, 150 ml lapte (pentru inmuiat biscuitii), 500 ml lapte (pentru prepararea budincii)

Mod de preparare:
Se pune folie intr-o tava si se aseaza primul rind de biscuiti inmuiati in lapte (numai cit se baga si se scot nu se lasa sa stea deloc ca se moaie si se rup)
Se amesteca brinza cu 4 linguri de zahar si cu oul, apoi se intinde uniform peste primul strat de biscuiti. Brinza se va face ca o pasta moale (nu curgatoare) care la rece se va intari, daca folositi brinza mai moale nu este necesara utilizarea oului.
Se aseaza al doilea strat de biscuiti peste stratul de brinza dupa ce in prealabil s-au inmuiat in lapte (udat mai bine zis)
Se face budinca conform instructiunilor de pe plic si se amesteca cu capsunii zdrobiti (nu f marunt) se adauga si 4 linguri de zahar (se pune mai mult zahar daca capsunii sunt acrii). Se lasa 2 capsuni taiati buc mai mari pentru a fi prajitura mai frumoasa.
Se pune compozitia peste al doilea strat de biscuiti si se niveleaza uniform.
Se pune al treilea strat de biscuiti. Se aseaza la fel udati in lapte ca si pentru stratul 1 si 2. Se aseaza peste crema de capsuni.Se aseaza frisca peste ultimul strat de biscuiti si se niveleaza cu un cutit. Apoi se aseaza bucati de capsuni taiate si se orneaza dupa preferinta fiecaruia. Se rupe biscuitele de cacao in bucati mici si se presara peste frisca. Se lasa sa stea 2 ore la rece inainte de a o taia.
Sper ca ajutorul meu ti-a fost de folos.

| CristinaMariaD a răspuns:

Anca,cremes,Morena,Prajitura cu dovleac si kiwi, tiramisu.

Ex.prajitura Morena


Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si se pun peste albusuri. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn.


Peste aceasta compozitie se adauga si nuca si se amesteca foarte usor pana se incorporeaza toate ingredientele.


Se torna intr-o tava dreptunghiulara si se coace aprox. 40 min. la foc potrivit.


Se face testul cu scobitoarea.


Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic (folosind insa cantitatile mentionate anterior).


Separat se freaca 200 gr unt cu 3 linguri de zahar pudra si 1 lingurita esenta de vanilie. Dupa ce se raceste budinca, se adauga treptat in compozitia de unt si se amesteca bine.


Se pun deoparte 2 linguri de crema pentru a se folosi in loc de glazura.


Se aseaza 1 foie de pandispan si se unge cu 1/2 din cantitatea de crema, peste care se pune blatul cu nuca, cealalta jumatate de crema, apoi cea de-a doua foaie de pandispan, care se unge uniform cu cele 2 linguri de crema ramase.


Deasupra se presara nuca si se rade ciocolata