Poţi găsi reţete la linkul :
http://www.petitchef.ro/tags/retete/cartofi-copti-cuptor
http://retetepascupas.ro/reteteculinare/cartofi+copti+la+cuptor
http://casutalaurei.blogspot.ro/2011/04/cartofi-copti-la-cuptor.html
http://www.culinar.ro/cuvinte-cheie-retete/cartofi-la-cuptor/
http://www.bucataras.ro/retete/cartofi-copti-la-cuptor-27695.html
http://www.bucataras.ro/retete/cartofi-copti-la-cuptor-38664.html
http://reteteaz.net/cartofi/cartofi-copti-in-cuptor
Buna! Am o reteta de la cineva foarte buna cu cartofi la cuptor. Yammy...
Pui cartofii in coaja la cuptor (spalati in prealabil) cartofii sa fie mai maricei. Intai incalzesti foarte bine cuptorul, iar cartofii ii pui intr-o tava. Dupa ce s-au copt, ii scoti si ii crestezi pe de-a lingul pana vezi miezul dupa aceea amesteci miezul bine care este inca coaja cu unt si pui dupa caz ce-ti place... kaizer, sunca, bacon, bineinteles sare si piper. Este foarte foarte bun si nu necestita mult timp si multi bani. Sper sa-ti placa. Pofta buna!
Dupa ce ai copt cartofii, trebuie sa-i cureti de coaja cat mai sunt calzi, apoi ii faci bucatele patrate. Intr-un bol pui cartofii si adaugi ulei (de preferinta extravirgin - floarea-soarelui sau masline), sare dupa gust, oregano si cimbru si un pic sa zeama de lamaie sau putin otet de vin. E o reteta pentru zile de post. Pofta buna!
Buna!
Sigur ca te putem ajuta.
CARTOFI COPTI
Alegi cam 8 cartofi potriviti.
Pe urma iti trebuie 100 g. unt, 300 g. branza telemea (sarata), 200 g. branza de vaca (dulce), 8 foi mici de dafin (optional, asta daca vrei numai).
Se pun cartofii, in coaja, la fiert, intr-un vas incapator.
Se fierb in apa cu sare, la foc mic, timp de 15-20 de minute, sau pana cand furculita ii patrunde.
Se decojesc.Se taie in jumatate.Se scobesc in mijloc cu o lingurita.
Fiecare jumatate se umple cu o lingurita de unt.Se imparte cantitatea de branza de vaci si sarata, si cate1 foaie de dafin, in fiecare crestatura.
Se "lipesc" cele doua jumatati.
Se ung cu restul de unt 8 foi de aluminiu. Se invelesc cartofii in folie de Al. si se rasucesc marginile, pentru a inchide pachetul ermetic.
Tii cartofii timp de 10-15 minute pe gratarul potrivit de incins.
Pe urma ii scoti la racit si la degustat cu ei.
Te pup!
Iar reteta este:câți cartofi noi doriți
ulei de măsline, unt
mult usturoi ( poate faci și un mujdei lângă? )
oregano, busuioc
1-2 linguri mălai
sare, piper
1.Preîncălziți cuptorul la 220 grade C.
2. Faceți un amestec din vreo 5 linguri ulei măsline, cu 3 căței usturoi tăiați felii subțiri, oregano, busuioc, sare şi piper.
3. Cartofii... Îi spălați și cu ajutorul unui cuțit care taie bine îi tăiați felii dar nu de tot ( ca un evantai ), cam ca în poză.
4. Cartofii astfel feliaţi se ung cu amestecul de ulei.Eu am tăvălit fiecare cartof prin uleiul aromat și apoi i-am așezat în tava pentru copt. Odată așezați în tavă împreună cu tot amestecul de ulei, se presară puțin mălai deasupra lor și se mai acoperă cu câteva feliuțe de unt.
5. Acestea fiind spuse se dau la cuptor vreo 40 min. până se rumenesc bine. In tot acest timp urmăriți evoluția lor și dacă considerați că este necesar cu ajutorul unei linguri mai stropiți-i din când în când cu sosul format în tavă.
6. Dacă sunteți fan al usturoiului faceți separat și niște mujdei cu care stropiți din belșug cartofii când sunt gata.Eu am făcut mujdei cu smântână pe care l-am servit separat.
Abcdadetrtf întreabă: