| sandutaicri a întrebat:

Vreau o reteta ieftina si usoara.Ma puteti ajuta?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna din nou!
Apai asa spune, n-am avut de unde sa stiu ce tip de reteta va trebui sa scriu.
Uite o alta reteta mai usoara cat de cat:
Ai nevoie de:
felii de paine, 1/2 kg de lapte, 3-4 oua, parizer(salam sau sunca sau chiar resturi de friptura). Unge cu ulei o cratita, asezi straturi de felii de paine intre care pui feliile de parizer(sunca sau friptura), apoi branza rasa sau cascaval.Acoperi cu felii de paine, peste care pui branza rasa.
Apoi torni laptele amestecat cu ouale batute.Pui cratita la cuptor timp de 20 minute.
Sper ca te-am ajutat cat de cat macar.
Pofta buna!

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Nu ai specificat:reteta de prajitura sau de mancare?
Ma rog, uite aici doua retete:
1. MINI-PIZZA RAPIDE
De ce mini pizza rapide?
Pentru ca nu trebuie sa asteptam ca aluatul sa dospeasca!
Asadar, ai nevoie de:
500 g faina
1 cub drojdie (50 g)
1 lc (lingurita ceai) sare
1 lc (lingurita ceai) zahar
5 ls (lingura supa) ulei masline
250 ml apa (eu pun lapte)
sunca, salam, cascaval
1 galbenus de ou, putin lapte
Se cantareste faina, se adauga drojdia in prealabil dizolvata in apa sau lapte cu zaharul, se adauga sarea, uleiul, laptele si totul se framanta bine.
Se unge masa cu ulei si se intinde aluatul. Se presara peste aluat sos pentru pizza in strat subtire (bulion, ketchup etc.) si mezeluri dupa plac.
Se ruleaza, se taie felii de cca. 2 cm grosime, se ung cu galbenusul amestecat cu lapte si se aseaza pe tava mare de aragaz, tapetata cu hartie pergament.
Se dau la cuptor pentru cca. 18-20 minute la 180-200 grade C. sau pana cand se rumenesc.
PRAJITURA CU BRANZA DULCE
Pentru aluat:
2 oua
11 linguri cu zahar
2 pliculete cu zahar vanilat
9 linguri cu ulei
250 ml iaurt
coaja de lamaie
1 plic cu praf de copt (10 g.)
350 g faina
Pentru umplutura:
500 g branza de vaci
10 linguri de zahar
2 oua
1 lingura de gris
3 linguri cu praf de budinca cu gust de vanilie(in loc de aceasta se poate pune gris)
coaja rasa de lamaie
vanilie
stafide
caise deshidratate (optional)
Se bat ouale spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bate in continuare cateva minute pana cresc in volum, apoi punem uleiul, iaurtul si in final faina, praful de copt si coaja de lamaie.
Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
Inainte sa ne apucam sa facem aluatul punem la inmuiat stafidele si caisele. Peste ele stoarcem o portocala si adaugam esenta de rom. Le lasam cam jumatate de ora.
Pentru umplutura, batem ouale spuma, punem zaharul si apoi branza. In final punem grisul, praful de budinca, coaja de lamaie, vanilia si stafidele scurse.
Peste compozitia din tava punem cu lingura branza sub forma de gramajoare.
Ornam fiecare gramajoara cu 1 visina si cu caisele scurse
Lasam intre 45 minute si 1 ora la foc potrivit, verificam
cu scobitoarea daca s-a copt si gata!
Pa, pa!


| sandutaicri explică (pentru anonim_4396):

Eu doream ceva ca pot face cind vin de la scoala.

| anonim_4396 a răspuns (pentru sandutaicri):

Buna din nou!
Apai asa spune, n-am avut de unde sa stiu ce tip de reteta va trebui sa scriu.
Uite o alta reteta mai usoara cat de cat:
Ai nevoie de:
felii de paine, 1/2 kg de lapte, 3-4 oua, parizer(salam sau sunca sau chiar resturi de friptura). Unge cu ulei o cratita, asezi straturi de felii de paine intre care pui feliile de parizer(sunca sau friptura), apoi branza rasa sau cascaval.Acoperi cu felii de paine, peste care pui branza rasa.
Apoi torni laptele amestecat cu ouale batute.Pui cratita la cuptor timp de 20 minute.
Sper ca te-am ajutat cat de cat macar.
Pofta buna!