Tort cu nuci
Timp de preparare:
1 h (complexitate redusa)
Ingrediente:
7 oua, 3 linguri pline de cacao, 100 gr. nuci, 30 gr. unt, ¾ pahar zahar tos, 250 gr.frisca, zahar pudra
Mod de preparare:
Se pune la fiert ¾ pahar cu apa cu zaharul. Se adauga cacaoa si la urma nucile. Se lasa sa fiarba pina se ingroasa si se tine pe lingura, amestecind mereu. Apoi se da la rece. Cind s-a racit complet, se adauga galbenusurile alternativ cu albusurile batute spuma. Cind se pun albusurile, se amesteca usor si repede ca sa nu se lase. Se unge forma bine cu unt si se coace la cuptor la foc iute. Nu se coace prea tare. Cind este rece, se pune deasupra frisca si se pudreaza cu zahar.
si iti mai dau o reteta:
Ingrediente
BLATUL zahar pudra 200 g oua 8 buc nuci 200 g pesmet 50 g faina 50 g lamaie 100 g zahar vanilat 1 plic
CREMA nuci 250 g zahar pudra 250 g smantana 200 g lamaie 75 g
Mod de preparare
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie, nucile macinate, pesmetul, faina si zaharul vanilat. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza la sfarsit in compozitie. Se coc trei foi de tort, care se lasa sa se raceasca, se umplu si se monteaza tortul. Crema se prepara astfel : nucile macinate se amesteca cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie si smantana, pana ce se obtine o crema alifioasa.
Ingrediente:
* zahar pudra 200 gr.
* opt oua
* nuci 200 gr.
* pesmet 50 gr.
* faina 50 gr.
* lamaie 100 gr.
* un pliculet de zahar vanilat
* nuci 250 gr.
* zahar pudra 250 gr.
* smantana 200 gr.
* lamaie 75 gr.
Modul de preparare:
1. Amestecati galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de lamaie, nucile macinate, pesmetul, faina si zaharul vanilat. Bateti albusurile spuma si incorporatile la sfarsit in compozitie.
2. Coaceti trei foi de tort, lasati-le sa se raceasca, umpleti-le cu crema si montati tortul.
3. Crema : amestecati nucile macinate cu smantana, zaharul pudra, zeama si coaja rasa de lamaie, pana cand obtineti o crema alifioasa.
Ingrediente:5kg pamant, 2 oua de strut, 1 nuca, 5 alune si 2 prune! ) mod de preparare: amesteci pamantu' cu ouale, si amesteci, si amesteci, si amesteci pana iti cade manaapoi le pui la cuptor. timp de coacere vreo 20 de anidupa aceea pui nuca in mijlocul blatului si alunele pe margini Pofta Buna
Stiu o reteta care se prepara super repede :
SARLOTA IN 5 MINUTE
Ingrediente :
#2 linguri faina
#4 linguri zahar
#2 linguri cacao
#2 cani de lapte
Mod de preparare :
Pui toate ingredientele intr-un
vas ( de preferat de inox) si le
amesteci. Apoi le pui pe foc
si amesteci in continuu pana
apar bule de aer deasupra.
Gata!
Pofta buna!
Anonim212121 întreabă:
alexralu34 întreabă:
Zeroosi întreabă: