Paste cu ton. Fierbi pastele cumperi 2 cutiute de ton, e 3 lei una, tai un usturoi sau ceapa intr-o tigaita, ca un fel de prajeala. Adaugi tonul si suc de rosii si se presoara deasupra parmezan. Pofta buna.
Tarta de cartofi :d.
Cureti cartofii si dupa aceea ii dai pe razatoare. Dupa acea ii pui in tigaie la prajit aranjat totul ca o placinta. Inainte sa o intorci pe cealalta parte, bati un ou si il torni deasupra... putina vegeta, putin piper si e gata. Pofta buna :*
Tai carnea cubulete si o calesti in ulei impreuna cu o ceapa taiata, adaugi apa sa o acoperi si lasi sa fiarba aprox o jumatate de ora, vezi daca e fiarta, daca da cand scade apa las-o sa se rumeneasaca putin adaugand o lingura de pasta de rosii si sare dupa gust, adauga putina apa pentru sos. La sfarsit pune putin patrunjel tocat.
Si eu sunt adepta retetelor rapide... in general nu am timp de aceea mereu fac ceva care merge usor... pe blogul meu gasesti multe asemenea retete... http://dr-tunde-pantea.blogspot.com/
spor la gatit
A gatit cineva Kapama? traditional e din bucatele de carne de miel, cred insa ca e delicioasa cu aripioare sau ciocanele de pui... se foloseste marar, patrunjel ceapa verde intreaga, cate o farfurie adanca plina din fiecare doua linguri de ulei, eventual de masline, o lamaie si 2-3 rosii. Se pun in cratita straturi straturi peste ulei, incepand cu ceapa... carnea la mijloc... se pune lamaia taiata felii deasupra, sare, un praf de piper rasnit mai grosier, si un capac care sa stea bine pe cratita sa nu prea iasa aburii - se baga la cuptor incins, cu foc destul de iute, unde se tine 30-40 minute de cand incepe sa sfaraie... daca carnea si zarzavaturile nu sunt suficient de zemoase, adauga o ceasca de apa sau suc de rosii, dela inceput...
Sau dacă doreşti ceva semi-preparat ca să zic aşa, o pui de o salată cu o roşie, nişte castravete, un morcov răzuit, un măr răzuit, un ou fiert, puţină brânză, puţin caşcaval, trei măsline, puţină nucă, două felii mici de pâine prăjită (tăiate) şi cam atât.