Cornulete.
Ingrediente:
Aluat:
200gr unt moale,
75gr zahar vanilat (suporta putin mai mult)
1 ou,
180gr faina,
200gr nuci sau migdale macinate.
In plus pentru pudrat zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
Preparare:
Se face un aluat din ingredientele de mai sus, se fac rulouri de aluat de 3cm diametrul se da la frigider 60 de minute. Cuptorul se incinge la 180C (350F) se taie felii late de 1cm se da forma de cornulet si se coace cam 12-15 minute, depinde de cuptor.
Fierbinti se tavalesc in zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
Ingrediente:
200 gr unt
200 gr zahar
200 gr lapte praf
200 gr nuca cocos
migdale sau alune
Preparare:
Se freaca untul cu zaharul pana se face spuma, se adauga 3 linguri nuca de cocos, dupa care se adauga laptele praf(ca sa ingroase compozitia)se lasa la rece o jumatate de ora.
Apoi se fac mingiute mici in mijlocul carora punem o migdala sau o aluna dupa gust si se tavalesc prin nuca de cocos.
Sunt f f bune.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
Faguri
Adaugat 1 Februarie la 14:26 de ionela2682
Galerie imagini (7 imagini)
* Faguri
* Faguri
* Faguri
* Faguri
* Faguri
* Faguri
* Faguri
Imaginea 1 din 7
1
2
3
4
5
(8 voturi)
Adauga la favorite
Raporteaza reteta
Toate retetele
Printeaza reteta
Trimite pe Facebook Trimite pe Twitter
437 vizualizari
Ingrediente:
* 1 cana lapte
* 1 cana zahar
* 1 cana ulei
* 4 oua
* 2 pachete praf de copt
* esenta de rom
* faina
Mod de preparare
Se face un aluat din ingredientele de mai sus (fara faina) si se mixeaza bine pana se topeste zaharul dupa care se adauga faina ca sa iasa un aluat potrivit care se transforma in mici bilute.
Acestea se preseza in forma si se coc pe aragaz pe ambele parti. Se lipesc cate doua cu crema sau finetti dupa preferinta.
Ca si crema puteti folose: 1 pachet de unt, o cana de zahar, 1 ou cacao, se mixeaza bine si se lipesc fagurii.
Ingrediente:
-carton
-piper
-anvelopa de tractor
-creion
-zahar.
Se amesteca toate intr-un dughean cu apa de ploaie si se serveste calda...
Uite ai aici o multime de retete:
http://www.gospodini.ro/concursuri/retete-comuniste-3.html
:X:X si par foarte bune:D
Maria, nu am retete de cofetarie, dar iti dau o reteta care mie si familiei mele place foarte mult si sper sa-ti placa si tie
se numeste NUTELLOTA si o am din Italia
blat: 250g ciocolata amaruie, 100 g unt, 100 ml lapte 100 g zahar, 4 oua, 200 g faina, 1 plic praf de copt
crema: 400 g nutella, 250 g mascarpone, ciocolata rasa
preparare:
se topeste ciocolatra intr-o craticioara (in bain-marie). cand s-a topit se adauga untul. la sfarsit se adauga laptele (sa curga in fir) amestecand pana se formeaza o crema. se lasa sa se raceasca.
se separa albusurile de galbenusuri. se freaca galbenusurile cu zaharul, iar albusurile se bat bine cu putina sare.
in castronul cu galbenusurile se adauga compozitia de ciocolata si se amesteca bine totul. se adauga apoi faina si praful de copt. la sfarsit se adauga incet albusurile batute spuma tare. se amesteca pana se obtine o compozitie fina si omogena. se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava si se toarna compozitia. se da la cuptor (deja incalzit la 180°C) pentru cca 40 min. cand e gata copt, se scoate blatul din tava si se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron se amesteca nutella cu mascarpone. blatul racit, se taie in doua pe orizontala, se insiropeaza dupa gust si se umple cu crema. se intinde stratul de crema, se pune deasupra cealalta jumatate de blat si se acopera cu restul de crema. se presara deasupra ciocolata rasa. se da la rece.
Sper sa-ti placa. Nu am poze, dar nu e greu de facut.
POFTA MARE! si spor la facut prajitura.
Nu e un raspuns pentru maria. Mai devreme am trimis reteta pentru prajitura NUTELLOTA si mi-a fost respinsa adresa e-mail. nu inteleg!
ma numesc maria olariu adresa mea email este olariu_maria@yahoo.com nu as vrea ca reteta sa fie anonima sa si-o insuseasca altcineva
Nu ar fi corect, nu? Multumesc
Buna, Maria!
Eu ma numesc Maria Olariu.
Ieri ti-am dat reteta de prajitura NUTELLOTA, azi iti dau o reteta de crema:
SAINT-HONORE':
Se freaca 4 galbenusuri cu 6 linguri de zahar, se adauga o lingura de faina si se dilueaza cu 250 g de lapte cald. Se fierbe crema amestecand incontinuu, la foc foarte mic, se ia de pe foc, se adauga putina vanilie si se lasa sa se raceasca.
Se completeaza cu 4 albusuri batute spuma tare.
FOI DE NAPOLITANE UMPLUTE
Ingrediente:
un pachet de foi de napolitane
600g nuca macinata
4 oua
400g de zahar
un pachet margarina (250g)
2 fiole esenta de vanilie
2 fiole esenta de rom
Mod de preparare
Intr-o cratita se topeste margarina la foc mic, apoi se adauga ouale batute ca pentru omleta, amestecand incontinuu sa nu se stranga.
Se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste. Cand s-a topit zaharul se adauga aromele si apoi nucile si se mai lasa 3-4 min pe foc mic.
Se ung foile cu un strat potrivit de crema (impartiti compozitia in 4 sa nu va treziti ca nu va ajunge) si puneti o greutate.
Lasati 2-3 ore si taiati!
CORNULETE CU RAHAT
Ingrediente:
o cana ulei
o jumatate cana cu apa
25 g drojdie
2 lingurite cu zahar
coaja de lamaie rasa faina
cat cuprinde rahat
zahar farin
Timp de preparare: 20-30 minute
Complexitate: Usor
Numar de portii: mai mult de 12
Mod de preparare
Se dizolva drojdia cu zaharul in apa, se adauga uleiul si restul ingredientelor si se amesteca foarte bine.Se lasa sa dospeasca putin apoi se fac triunghiuri care se umplu cu fasii de rahat.
Se coc 25-30 minute.
Cat sunt calde se dau prin zahar farin
PLACINTA BUNICII
Ingrediente:
dupa gust faina alba
8 linguri untura
1/4 pachet drojdie
dupa gust sare
600 grame branza de vaci dulce
6 bucati oua
1 bucata esenta de rom
dupa gust zahar pudra
Timp de preparare: Peste 30 minute
Complexitate: Mediu
Numar de portii: 10
Mod de preparare
Faci un aluat din faina, drojdie, apa, 3 linguri de untura si un praf de sare. Pui faina cat cuprinde, asa incat aluatul sa fie elastic. Intr-un vas, amesteci branza cu ouale, esenta de rom si un praf de sare.Nu adaugi zahar la amestecul de branza, deoarece aceasta placinta poate fi servita si ca desert si ca aperitiv.
Imparti aluatul in 2 parti egale. Din prima, intinzi o foaie de aluat foarte subtire, dupa ce ai acoperit foarte bine suprafata de lucru, precum si sucitorul cu faina. Pe suprafata foii de aluat pui din loc in loc untura si branza, apoi intinzi bine. Aduni marginile foii spre interior. Incretesti aluatul usor, il tai pe jumatate si il pui in tava unsa tot cu untura.
Adaugi din loc in loc pe suprafata placintei cate o lingurita de untura, pentru a fi cat mai frageda.
La fel procedezi si cu cealalta foaie. Aprinzi cuptorul si, timp de 30 minute, lasi placinta la crescut.
Dupa ce placinta a crescut si cuptorul este incins, coci placinta timp de 30-40 minute. Cand este rumena, inseamna ca placinta este gata.
Pudrezi cu zahar si o servesti ca desert sau o servesti fara zahar, impreuna cu un pahar de lapte
sunt multe retete foarte simple de facut
bafta!
Nu vad ce detalii sa dau din moment ce nu sunt multumita de raspuns ca a trimis raspuns batjocoritor numai ca sa-si bata joc de mine[nu se gandeste ca avem un Dumnezeu in cer care vede si aude toate in orice moment si-l poate bate cand i-o fi lumea mai draga pentru ca-si bate joc de aproapele lui.
maria_3267 întreabă:
maria_3267 întreabă:
maria_3267 întreabă: