Draga mea intra pe www.gustos. ro si sunt o multime de retete de gogosi, de la cele mai simple la cele mai complicate.Ai de unde alege in functie de ingredientele pe care le ai in casa sau care sunt usor de procurat. Iti urez mult succes!
2 ouă
zahăr
1 lingură rasă drojdie(cat 1/2nucă)
un praf de sare
făină cam 1/2kg
zahăr vanilat
coajă rasa de lamâie
lapte călduţ 1 cana(daca n-ai, e bună apa)
Cerni faina intr-un castron, faci o gaură la mijloc in care pui drojdia, fărămiţată bine, o lingura rasă de zahăr, un praf de sare, o treime din laptele călduţ. Eu, cand n-am avut la indemână lapte, am pus apa călduţă, ca pentru pâine. Amesteci bine impreună cu o parte din făină (ca pentu clătite) si apoi laşi să se odihnească 5-10 minute. Intre timp, baţi ouăle bine de tot, aşa ca pentru omletă pufoasă. Adaugi ouale batute peste maiaua rapidă pe care ai preparat-o, amesteci cu mixerul încorporând incet făină si restul de lapte. Aluatul rezultat trebuie sa fie moale, pentru a putea fi luat cu lingura. Se lasa la cald cam jumătate de oră, să crescă. Se ia din aluat, cu lingura înmuiată in ulei încins, câte puţin, aşa ca pentru găluşte. Se prăjesc in ulei mult(ca orice gogoaşă). Le pudrezi cu zahar pudră, după gust.
Poftă bună
Ingrediente
500 g faina
100 ml lapte
50 g zahar
25 g drojdie
100 g unt
3 oua + 6 galbenusuri
1 plic zahar vanilat
1 lingurita scortisoara macinata
coaja rasa de la 1/2 lamaie
2 linguri rom
200 g gem de caise
20 bucati miez de nuca
ulei pentru prajit
zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un castron iar la mijloc se face o adancitura, drojdia se freaca cu 1 lingurita de zahar si lapte caldut, si se toarna in adancitura din faina. Se presara cu 1-2 linguri de faina, se acopera si se lasa la caldura sa creasca 15 minute;
Se topeste untul. Galbenusurile si 2 oua se amesteca cu restul de zahar, zaharul vanilat, un varf de cutit sare, scortisoara, coaja de lamaie si romul, apoi se adauga la faina impreuna cu untul caldut. Se framanta pana se obtine un aluat cu basicute. Daca considerati ca aluatul este prea moale, se mai pot adauga 1-2 linguri de faina. Apoi se presara cu putina faina, se acopera cu un servet si se lasa sa creasca cca 30 de minute;
Pana creste aluatul, restul de 1 ou se separa, galbenusul se amesteca cu gemul;
Aluatul crescut se intinde in grosime de 1 cm pe o planseta presarata cu faina si se taie rondele cu un diametru de 6 cm. In mijlocul a 20 de rondele se pune cate o lingurita de gem, in care se infige cate un miez de nuca, apoi marginile se ung cu albus. Peste ele se aseaza o alta rondela neumpluta, apoi cu o forma mai mica, se apasa putin, marginile se lipesc bine pentru ca in timpul prajirii sa nu se scurga umplutura;
Gogosile se aseaza pe un servet, se presaza cu putina faina, se acopera cu un servet si se lasa sa mai creasca cca 40 minute;
Se incinge uleiul intr-o cratita mare, se pun 5-6 gogosi in ulei cu partea mai bombata in jos. Se acopera, apoi dupa 3 minute se ia capacul, se intorc gogosile, de data aceasta nu se mai acopera si se prajesc 3 minute si pe partea cealalta;
Se prajesc astfel toate gogosile si se scot pe un servet de hartie. Inainte de servire se presara cu zahar pudra.
Buna uite aici:
Timp de preparare:
1 h30 min (complexitate medie)
Ingrediente:
500 gr faina,
120 gr unt,
40 gr drojdie,
o lingura zahar,
o lingurita rom,
1 virf lingurita sare,
coaja de lamiie,
5 galbenusuri,
350 gr lapte.
Mod de preparare: Drojdia, zaharul se freaca sa se lichefiez, se adauga untul, galbenusurile pe rind, romul, coaja rasa de lamiie, sarea, laptele caldut si apoi faina.
Se lasa la crescut, cca 20 minute. Se intind din compozitie foi de 2 cm, se taie cu paharul si se lasa iar a crescut cca 20 minute.
Ingrediente
200 gr iaurt
1 ou
3 linguri zahar
1 pliculet zahar vanilat
1 lingurita praf copt
150 gr faina
Portii: aprox. 30 bucati
Preparare
1. Oul se bate cu un tel si apoi se amesteca iaurtul.
2. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si praful de copt. Se amesteca pentru 1 minut.
3. La sfarsit incorporam faina, toata o data, nu se vor face cocoloase. Amestecam bine.
4. Intre timp puneti la incins mult ulei intr-o tigaie. Cu o lingurita luati din aluat si cu degetul impingeti-l in uleiul incins. Prajiti pana se rumenesc pe ambele parti. Mare atentie sa nu le ardeti, se prajesc foarte repede!
5. Se scot pe servetel sa se absoarba grasimea din ele si se servesc pudrate cu zahar si dulceata. Cel mai bine merg cu o dulceata acrisoara, cea de macese e preferata mea.
Http://www.petitchef.ro/tags/retete/gogosi-simple
http://www.petitchef.ro/retete/gogosi-simple-fid-240155
http://www.reteteculinare.ro/......gosi-6641/
Si gogosi cu lingura preferatele mele http://www.divahair.ro/......cu_lingura
1 kg faina, 1 cubuletz drojdie, 2 oua, si esenta(de care vrei sau coaja de lamaie)
mod de preparare:
se pune faina, ouale, drojdia(care se pune intai intr-o cana si se amesteca cu putina sare sa se topeasca) se amesteca toate, se framanta putin apoi se lasa la dospit.
apoi intinzi aluatul pe masa sau pe ceva mare si iti faci forme cu paharul sau cu ce vrei.si gata
pofta buna! app:dupa ce sunt gata le presari cu zahar praf:X
Reteta pentru gogosi rapide si simple
Ingrediente pentru gogosi rapide si simple:
- 2 oua
- 1 cana lapte batut
- 1 praf de copt
- faina cat cuprinde-cam 1 cana
- zahar pudra
- sare
Mod de preparare :
Intr-un castron se bat ouale si laptele batut, apoi se adauga praful de copt, putina sare si faina (putin cate putin), amestecand bine. Se adauga faina pana ce se ajunge la consistenta unui aluat mai moale. Intr-o tigaie se pune ulei mai mult (sa formeze o baie de ulei).
Cand uleiul este incins bine, se ia din compozitie aproximativ 1 lingurita si se pune in baia fierbinte cand gogoasa este prajita pe ambele parti, se scoate pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra(eventual si vanilat).
Mai multe pe blogul meu http://www.retete-prajituri.net
User252426 întreabă:
Radu132ysys întreabă: