Eu le coc intotdeauna in cuptor si, inainte de a le pune la copt, intep fiecare vanata, de 6-7 ori, cu o scobitoare. Chiar daca se mai crapa, nu explodeaza.
Le pui pe ochiurile aragazului si le ti pe fiecare parte pana incepe sa se intareasca tare crusta si sa iasa putina zeama din ele. apoi le cureti de crusta lasand doar miezul, tai capatul si mai departe sti tu ce sa faci cu ele.
bafta
Am mai incercat si eu, si nu explodeaza in cuptor. Le poti pune intr-o tava si nu va curge zeama din ele pe cuptor. Oricum mie nu prea mi-a placut gustul lor, eu le fac pe o plita de metal, pe aragaz.
Vinetele trebuie coapte direct pe flacara(sau jar). Nu in cuptor, nici pe tabla. In felul acesta, nu mai sunt amare si toxice. Daca ti-e frica sa nu murdaresti aragazul, amplaseaza in jurul flacarii, folie de aluminiu(daca ai, bineinteles). Le lasi sa se raceasca, si apoi le asezi pe ceva inclinat, sa se scurga sucul din ele. Daca vrei sa fie super gustoase si sanatoase, dupa ce s-au scurs, le tii in putin lapte caldut. Apoi le scurgi, le toci, le freci cu ulei. Sunt mai sanatoase fara maioneza.
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: