Ingrediente: 1 ou, 150 gr zahar, 200 ml lapte, 300 ml frisca lichida, 3 linguri cacao, o ciocolata cu lapte (100 gr), un plic zahar vanilat sau esenta de vanilie.
Mod de preparare: Oul batut, zaharul si laptele se amesteca si se fierb. Cand incep sa clocoteasca se adauga cacao, jumatate de ciocolata si zaharul vanilat. Se lasa la racit. Se bate frisca. Compozitia facuta mai inainte (rece) se adauga in frisca cate putin si se mai mixeaza pana se omogenizeaza. La final se aduga restul de ciocolata taiata marunt. Se pune in forme sau caserole si se da la congelator pentru cel putin 2 h. Se decoreaza cu ciocolata sau toping de ciocolata.
Rezulta o inghetata super cremoasa, pentru care nu aveti nevoie de aparat de inghetata.
1 litru lapte
300g zahar
4-5 linguri cacao
5 oua
2-3 linguri faina
50g unt
200 g frisca
esente, rom, vanilie, migdale
Se poate pune si nuci, alune, migdale prajite putin in cuptor apoi maruntite nu foarte marunt, stafide sau ciocolata taiata (fulgii de ciocolata sunt foarte buni).
+ Adauga la lista!
Preparare:
Oprim o cana de lapte iar restul il punem la fiert cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile se freaca spuma cu restul de zahar, adaugam faina, cacao si cana de lapte oprit.
Dam vasul cu lapte de pe foc si turnam compozitia de oua amstecand bine. Punem din nou la foc mic (nu trebuie sa dea in clocot) amestecand continuu pana se ingroasa ca o smantana.
Luam vasul de pe foc, adaugam untul si omogenizam. Lasam sa se raceasca bine.
Cand este complet rece adaugam esentele si frisca amestecam din nou apoi o punem la congelator.
Mentiuni:
Este o inghetata extraordinara, cremoasa (fara ace) si foarte fina.
Se poate servi cu piscoturi de sampanie sau cu sticksuri de ciocolata.
Timp Preparare: 30 '
Complexitate: redusa
A facut si mama, si a iesit foarte buna !
Salutare din nou! Iti propunem o reteta de inghetata rapida si gustoasa: http://www.gustos.ro/retete-culinare/inghetata-cu-cacao-super-usoara.html
Timp de preparare:
20 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
150 gr zahar
2 linguri cu virf faina
2 linguri de cacao ( daca e mai tare se pune mai putina)
250 gr apa
4 oua
+ 4 linguri de zahar
Mod de preparare:
Zaharul (150gr), faina, cacao si apa se amesteca pe foc pina se face ca o ciulama, apoi se pune la rece.
Intre timp se bat albusurile spuma cu 4 linguri de zahar.
Se amesteca galbenusurile in compozitia cu cacao, apoi se adauga albusurile si se incorporeaza usor.
Se pune la rece in castronase sau pahare, dupa preferinta. Se lasa citeva ore la congelator
funda?
LisaJulie întreabă: