Ciolan afumat, e clasica, dar mai greu de portionat. Faina e si cu pastrama de porc afumata, e mai usor de facut.Reteta:pui fasolea la inmuiat cu 10-12 ore inainte, in apa calduta dupa ce ai ales-o si spalat-o.Pentru 3 portii 1/2 kilogram. Daca n-ai vreme de asa ceva si te grabesti, o pui sa fiarta in oala sub presiune sau intr-o oala simpla, cu capac. Dupa ce a fiert 30-40 minute o strecori si-o pui la fiert cu apa fierbinte, cu foaie de dafin si putin cimbru.In acest timp pregatesti baza mancaricii, in cratita in care te-ai hotarat s-o prepari sau intr-un tuci, calesti 1 ceapa in ulei(cam 1/2 ceasca) pana devine sticloasa, adaugi pastrama taiata cam 400-500 grame, 1 ceasca de apa, 2 linguri pasta de tomate,sare nu prea multa, pastrama are si ea destula, piper macinat sau boabe, cimbru, 1-2 lingurite si lasi sa fiarba impreuna la foc mic, acoperit cam 20-25 minute. Daca mai e necesar adaugi apa.Cand fasolea e fiarta, o strecori si-o pui peste acest sos si le mai lasi sa fiarba impreuna 10-15 minute, cand este gata.La final poti adauga marar si/sau patrunjel tocat, daca ai.
Bunaaa de tot!
http://www.edithskitchen.ro/2009/02/iahnie-de-fasole-cu-ciolan.html
Ciolan sau carnati afumati.
Iar iahnia se gaseste pe oricare siteu gastronomic.
Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://gourmandine.ro/......arnaciori/
http://www.e-retete.ro/retete/iahnie-de-fasole
http://www.gustos.ro/retete-culinare/iahnie-de-fasole-cu-afumatura.html
http://www.petitchef.ro/retete/iahnie-de-fasole-cu-afumatura-fid-671327
http://www.retete-mancare.ro/......ra-e0.html
Toate cele bune.
CrazyPittica întreabă: