O negresa ai putea face. :*. E usor de facut nu iti trebui multe lucruri si se face repejor. :* http://www.gustos.ro/retete-culinare/negresa.html. Tu de acolo poti scoate nucile si altele care nu iti plac tie :*. Sper sa.ti placa :*. fundita?;;)
Poti sa te duci la magazin si sa-ti cumperi o revista Bravo Girl iar la sfarsit este o reteta usor de pregatit.
Buna Irina :*
Uite aici cateva site-uri cu prajituri:)
~~> http://www.secretulprajiturilor.ro/prajituri-rapide/
~~> http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-rapida.html
~~> http://bucataria.realitatea.net/retete/1117/prajitura-rapida
~~> http://www.retete-gustoase.ro/retete-prajituri-rapide
~~> http://www.retete-prajituri.eu/retete+de+prajituri+simple+si+rapide
~~> http://gargaritagospodina.blogspot.com/2009/02/prajitura-rapida.html
~~> http://www.reteterapide.com/? page_id=625
Mai gasesti pe google foarte multe :*!
Bafta
Buna ai putea sa faci salam de biscuiti si nu trebuie nici fierbere, nici cuptor, cumperi un kg de biscuiti, cacao, stafide s-au rahat, daca ai mez de nuca e si mai bine, si fulgi de cocos s-au miez de nuca macinat, prepararea e foarte simpla, zdrobesti biscuitii, faci un sirop din apa, lapte, compot ce vrei tu, si zahar, adaugi esente, coaja de portocala rasa daca ai, la cantitatea de biscuiti iti trebuie cam 400 de gr apa(sirop), lapte, adaugi acest sirop in biscuiti faramati, si lasi sa se moaie, dar vezi sa nu se moaie de tot, se pot lasa si bucatele mici de biscuiti, intelegi?, dupa ce ai facut aceasta compozitie, adaugi 2 linguri cacao, stafide s-au bucatele mici de rahat, si esentele, dupa ce ai amestecat toate astea, sa ai ciolofan pregatit, tai bucati de ciolofan, si pui compozitie pe ciolofan ( daca ai hartie de pergament poti sa o pui in tava de chek si o presezi bine si apoi o dai la rece) cat sa rulezi un baton mai marisor in forma de salam, le dai la rece, apoi tai bucati si le dai prin nuca de cocos s-au nuca pisata ce ai tu, sunt ingrediente multe, dar nu e complicat deloc, papa si succes ast sa ne servesti daca ai forma de bradut poti face si braduti, din acelasi aluat
Prajitura desteapta 1l lapte rece, 8 oua, 8linguri de faine, 8 linguri de zahar mod de preparare:se separa galbenusul de albus si se freaca galbenusurile cu zaharul,se pune in lapte si se ammesteca usor,dupa care se adauga faina, se bat albusurile spuma si se amesteca usor in compozitie, se da la cuptor in tava inalta la foc potrivit. pofta buna 2) Rafaelo 250 g zahar pudra, 1 pachet de unt, 200g lapte praf, nuca de cocos si alune nesarate mod de preparare:se freaca bine untul cu zaharul se amesteca cu laptele praf si cu 2-3 linguri nuca de cocos,se fac bilute cam cat o nuca, cu o aluna in mijloc si se tavalesc prin nuca de cocos, pofta buna fundita:d
Hello, Irina! Am eu o reteta pentru o rulada... Sper ca o sa-ti placa Se prepara foarte usor si este foarte buna. Ingredientele pentru blat: 3oua, un praf de sare, 5 linguri cu apa fierbinte, 1 pliculet de zahar vanilat, 100 g zahar, 50 g amidon, 1 lingurita rasa de praf copt, 200-250 g gem
Ok, deci...Se prepara ouale, iar albusurile se bat spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Se adauga apa fierbinte si se amesteca usor, cu o spatula saaau o lingura din lemn. Se adauga galbenusurile( unu' cate unu'), amestecand bine dupa fiecare, cu miscari usoare, de sus in jos. Asa blatul de pandispan va fi pufos Acum amesteci separat amidonul cu praful de copt, se presara deasupra compozitiei de ou si se omogenizeaza. Se tapeteaza o forma de copt( 38/26 cm) si se coace, la foc potrivit( 180 grade) pentru cca 15 minute. Caand este gata, se rastoarna pe un prosop de bucatarie presarat cu zahar. Se scoate imediat hartia. Se unge cu gem si se ruleaza strans. Se da la rece pana in momentul servirii. Sper ca te-am ajutat si pofta buna!
Prajitura pufoasa cu visine si crema de vanilie:Ingrediente:Blat:5 oua
1 cana de zahar
1 cana(mai mare) de faina
1 lingura ulei
1 lingura apa
1 compot de visine
Crema:1 budinca de vanilie(Dr Oetker)
300 ml lapte
4-5 linguri de zahar
100 g unt
Mod de preparare:
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma, apoi se toarna zaharul putin cate putin si se bat pana iese o spuma tare.Se adauga faina in ploaie si se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus(nu in cerc). Separat, galbenusurile se amesteca cu 1 lingura de ulei si 1 lingura de apa si se toarna peste compozitia rezultata mai sus.
Se prepara o tava cu pergament si cu ulei, se toarna compozitia in tava, se baga la cuptor la foc mediu. Dupa 10 minute se deschide cuptorul si se pun visine(dupa dorinta). Visinele se pun mai tarziu, pentru ca daca le punem de la inceput, se vor lasa pe fundul tavii. Dupa ce punem visinele(rapid, ca sa nu se lase blatul), mai lasam la cuptor vreo 10-15 minute(depinde de cuptor) pana se inchide la culoare putin. Dupa ce se scoate de la cuptor, blatul de insiropeaza cu putin sirop de la compotul de visine.
Crema:Se pun 300 ml de lapte la fiert.Separat, se amesteca praful de budinca cu 3 linguri de lapte si 4-5 de zahar. Dupa ce laptele a fiert, se ia de pe foc, se amesteca cu budinca si se mai lasa putin pe foc, amestecand continuu, pana se ingroasa.La sfarsit, se adauga untul si se amesteca bine.Se lasa putin la racit.
Cand crema s-a racit, se intinde peste blat si apoi se portioneza dupa dorinta
Http://www.youtube.com/watch?v=eufXRf_3Hkk
Iti arata si cum sa o prepari+ingredientele